Lemon cupcakes with lemon curd and a little chocolate surprise ♡ Kάπκεικς λεμόνι με σοκολατένια έκπληξη, λουλούδια και παστέλ βέσπες!

8:09 AM



Cupcakes for summer? Yeah...not such a refreshing delicacy, right? Τhese caupcakes are way different! They are really light and refreshing because of the lemon curd! The merenda surprise inside is an extra present and an interesting combination with the lemon! These cupcakes were made by the youngest deer (deer No.3), who finished her exams and got in the kitchen for the first time! She used the recipe for the Lemon Cupcakes with Lemon Cream Cheese Frosting .The only difference is that instead of the cream cheese frosting she used lemon curd and she added some merenda inside the cakes! Well done little deer Also Ι took in my hands my brushes and watercolors again and made this mint vespa! Love vespas so much  ♡
•  •  •
Κάπκεϊκς το καλοκαίρι; Ναι...όχι και η πιο δροσερή επιλογή, έτσι; Αυτά τα κάπκεικ είναι πολύ διαφορετικά! Ελαφριά, δροσιστικά εξαιτίας της κρέμας λεμονιού! Η μερέντα στο εσωτερικό των κέικ είναι μία έξτρα έκπληξη κι ένας ενδιαφέρον συνδυασμός με το λεμόνι. Αυτά τα κάπκεικς τα έκανε το μικρότερο ελαφάκι (ελάφι Νο.3) που τελείωσε με τις εξετάσεις και τους διαγωνισμούς και μπήκε για πρώτη φορά στην κουζίνα! Χρησιμοποίησε την συνταγή για τα Cupcakes λεμόνι με φρόστινγκ τυρί κρέμα λεμονιού. H μόνη διαφορά είναι ότι χρησιμοποίησε κρέμα λεμόνι αντί για φρόστινγκ από τυρί κρέμα και ότι έβαλε λίγη μερέντα στο εσωτερικό των κέικ! Μπράβο στο μικρό το ελαφάκι Επίσης, έπιασα πάλι τα πινέλα και τις νερομπογιές μου και ζωγράφισα αυτή τη βεραμάν βέσπα! Τις αγαπώ 
Για τα κέικ λεμονιού ακολουθήστε αυτή τη συνταγή εδώ
For the cakes, follow this recipe

LEMON CURD - INGREDIENTS:
4 large lemons
4 large eggs
300 gr of granulated sugar
200gr of cold butter
2 heaped teaspoons of corn flour 

DIRECTIONS: 
*In a bain marie (medium heat!) zest and juice the lemons and then whisk in the sugar, corn flour and the eggs. Whisk constantly to avoid any lumps or having scrambled eggs. 
*Then add in the butter in cubes and whisk till you have a thick consistency. 
*Lower the heat when the mixture thickens. Allow to simmer for a minute. 

THE CUPCAKE: 
*When the cupcakes are cool enough, remove a little piece of the top of each cake and add in the some merenda/nutella. Then cover it with the same piece. 
*Cover the cupcakes with some lemon curd and decorate it with some sugary stars or flowers for a summer look!


κρεμα λεμονιου-υλικα:
4 μεγάλα λεμόνια
4 μεγάλα αυγά
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο (κρύο)
2 γεμάτα κουταλάκια κορν φλάουρ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
*Σε μπεν μαρί (μέτρια θερμοκρασία!) αδειάστε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και μετά ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά. Ανακατεύετε συνέχεια για να αποφύγετε πιθανούς σβόλους και φυσικά για να μην ψηθούν τα αυγά. 
*Έπειτα, προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσει η κρέμα μία πυκνή σύσταση. 
*Χαμηλώστε τη θερμοκρασία μόλις η κρέμα γίνει πιο πυκνή και αφήστε τη για ένα λεπτό να γυαλίσει. 

TΟ ΤΕΛΙΚΟ CUPCAKE: 
*Όταν τα κάπκεικς κρυώσουν, αφαιρέστε ένα κομμάτι από το επάνω μέρος και προσθέστε λίγη μερέντα στο κενό που θα δημιουργηθεί. Μετά τοποθετήστε πίσω το κομμάτι που αφαιρέσατε. 
*Τέλος, απλώστε λίγη κρέμα λεμονιού πάνω σε κάθε κάπκεικ και διακοσμήστε τα με ζαχαρένια αστεράκια ή με λουλούδια..έτσι επειδή είναι καλοκαίρι! 


Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε τις βόλτες με παστελ βέσπες..και λουλούδια εεε! 
  •  •  •
And of cource, don't forget rides with pastel vespas..and flowers pleaseeee! 


Bon appétit!
Love,
Show the deer some love 

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. apo shmera eimai se diaita kai ksafnika tsoup vlepw auto to post! Ma giati? :(
    Fainontai toso ma toso nostimaaaaa


    ReplyDelete
  2. Αγαπώ οτιδήποτε με λεμόνι!
    Σίγουρα θα πειραματιστώ ��

    ReplyDelete
  3. Hello from Spain: very tasty. Keep in touch

    ReplyDelete
  4. μπράβο στο μικρότερο ελαφάκι, θα τα δοκιμάσουμε από Σεπτέμβρη τα μυρωδάτα cupcake :) :*

    ReplyDelete

Feel free to leave here your deer comments ♥
Thank you :)

Subscribe