Sunday Brunchin' | Pancakes

10.1.16


unday is for a big and delicious brunch! Sunday means being lazy and cozy under your blankets  until late in the morning. Getting up and running to your kitchen to prepare the most delicious pancakes for you and your boyfriend! Pussyfooting around the kitchen with your warm socks and gathering the ingredients while peeking at your colourful recipe notebook. Trying to be quiet in order not to wake him up! Once the mixture is ready, grab a scoop and pour some of it in the pan. Don't forget to see some bubbles on the pancake and to flip it while it's not totally baked on top. Spread some chocolate on top and sprinkle some icing sugar or serve them with honey and butter! For a special occasion, spread this amazing caramel sauce Bοnne Maman and crack some oreo biscuits on top! Enjoy them at your bed for the absolute Sunday cozy feeling! 


ι Κυριακές θέλουν μεγάλο και νόστιμο πρωινό! Κυριακή σημαίνει τεμπέλιασμα και χουχούλιασμα κάτω από τις κουβέρτες μέχρι αργά το πρωί. Σηκώνεσαι και τρέχεις στην κουζίνα για να ετοιμάσεις τις πιο νόστιμες τηγανίτες για σένα και το αγόρι σου! Περπατάς στις μύτες με τις ζεστές σου κάλτσες και συγκεντρώνεις τα υλικά κρυφοκοιτάζοντας το πολύχρωμο μπλοκάκι με τις συνταγές. Προσπαθείς να κάνεις ησυχία για να μην τον ξυπνήσεις! Μόλις ο χυλός είναι έτοιμος, παίρνεις μία κουτάλα και ρίχνεις λίγο από αυτόν στο τηγάνι. Μην ξεχάσεις ότι πρέπει να δεις κάποιες φουσκάλες πάνω στην τηγανίτα και να μην είναι τελείως ψημένη στην επάνω πλευρά πριν την γυρίσεις.  Άπλωσε άφθονη μερέντα και πασπάλισέ τες με άχνη ζάχαρη ή σέρβιρέ τες με μέλι και λίγο βούτυρο στην κορυφή. Για μία σπέσιαλ Κυριακή άπλωσε αυτή την υπέροχη καραμέλα  Bοnne Maman και σπάσε μπισκότα Oreo από πάνω! Απολαύστε τες πάνω στο λουλουδάτο σεντόνι του κρεβατιού για το απόλυτο Κυριακάτικο χουχούλιασμα! 



1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ)
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
1 1/4 κούπες γάλα (300 ml)
1 αυγό 
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο


Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και αλάτι) σε ένα μπωλ. Δημιουργήστε μία λακουβίτσα στη μέση και προσθέστε όλα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, Αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά για να γίνουν οι τηγανίτες αφράτες. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά και απλώστε λίγο βούτυρο (απλώστε βούτυρο κάθε φορά πριν ρίξετε το χυλό για έξτρα βουτυρένια γεύση). Μόλις το τηγάνι ζεσταθεί, ρίξτε με μία κουτάλα μικρή ποσότητα του χυλού. Όταν δείτε τις πρώτες φουσκάλες να σχηματίζονται πάνω στην τηγανίτα και δεν έχει ψηθεί καλά από πάνω (δηλαδή φαίνεται ακόμα ο υγρός χυλός) αναποδογυρίστε την γρήγορα. Με τον τρόπο αυτό θα φουσκώσουν οι τηγανίτες. Μόλις πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη πλευρά είναι έτοιμη! 

Find the recipe in English here


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

4 comments:

  1. Μα πόσο υπέροχες και λιχούδικες φωτογραφίες! Συμφωνώ απόλυτα ότι οι Κυριακές θέλουν χουχούλιασμα και μεγάλο και νόστιμο πρωινό! Καλή χρονιά ελαφάκι(α)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι! Ευχαριστούμε πολύ!! <3

      Delete
  2. Amazing photos and a colourful tour to a perfect morning!

    ReplyDelete