Βake | Rachel Khoo's berry tartlets with cream cheese frosting

7.7.16

When I have free time, I love flipping through a good cookbook. A couple of months ago, I got Rachel Khoo's "Kithen Notebook" as a present from my boyfriend. The three of us loved it, not only for the wide range of recipes -from layer cakes to soups and homemade little treats- but also for the illustrations, the pins, the pollaroid inspirational  pictures and the floral, knitted patterns that are everywhere in the book. You just love to read it over and over again! 
The previous week, we decided to bake something easy and delicious. Those tartlets instantly caught our eyes. We run at the local super market to buy the ingredients needed. Unfortunately, strawberries are out of season so we could only use cherries and passion fruits. In Greece and especially in our town, passion fruits (raspberries, cranberries, blueberries and blackberries) can only be found frozen in super markets. Not the perfect option but it does the job. For this recipe we used fresh cherries and frozen raspberries (the only ones we found). They matched really well. The sweetness from the cherries and the sour taste from cranberries created a nice balance with the fresh and light frosting. 
We made two batches of them and enjoyed to the fullest. 
This recipe has a special place in our last minute, delicious desserts. 


Όταν έχω ελεύθερο χρόνο λατρεύω να ξεφυλλίζω ένα καλό βιβλίο μαγειρικής. Πριν από μερικούς μήνες το αγόρι μου μου έκανε δώρο το νέο βιβλίο μαγειρικής "Kitchen Notebook" της Rachel Khoo. Kαι οι τρεις το αγαπήσαμε! Όχι μόνο για την ποικιλία των συνταγών -από πολυόροφα κέικ μέχρι σούπες και σπιτικά κεράσματα- αλλά και για τα σκίτσα, τις φωτογραφίες τύπου polaroid, τα φόντο τα πουά, τα λουλουδένια ή αυτά με τα κεντητά πετσετάκια που στολίζουν το βιβλίο. Απλά δε χορταίνεις να το διαβάζεις ξανά και ξανά.  
Την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι απλό και νόστιμο. Αυτά τα ταρτάκια μας τράβηξαν αμέσως την προσοχή. Αμέσως τρέξαμε στο κοντινό σούπερ μάρκετ να αγοράσουμε τα υλικά που χρειαζόμασταν. Δυστυχώς, φράουλες δεν βρήκαμε γιατί δεν είναι της εποχής. Έτσι, χρησιμοποιήσαμε κεράσια και φρούτα του δάσους (βατόμουρα, φραγκοστάφυλα, φραμπουάζ). Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην πόλη μας, είναι δύσκολο να βρεις φρέσκα φρούτα του δάσους. Έτσι, η μόνη μας επιλογή είναι τα κατεψυγμένα. Όχι ό,τι καλύτερο αλλά κάνουν τη δουλειά τους. Στη συγκεκριμένη συνταγή βάλαμε μόνο κεράσια και φραμπουάζ. Η γλυκύτητα των κερασιών ισορροπούσε πολύ καλά με την οξύτητα των φραμουάζ και τη δροσερή και ελαφριά κρεμούλα. 
Φτιάξαμε δύο παρτίδες και τις ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ!
Αυτή η συνταγή μπήκε κατευθείαν στα αγαπημένα μας γλυκά της τελευταίας στιγμής. 



I n g r e d i e n t s 
(makes 12 tartlets)

||Tartlets:
2-3 tablespoons caster sugar
175g. puff pastry (1 sheet)
150g. -200g. berries (strawberries, raspberries,blueberries)
icing sugar, optional 

||Frosting:
90g. soft unsalted butter
126g. icing sugar
90g. full-fat cream cheese (remove it from the fridge 30 minutes before using)



M e t h o d
(prep. time: 30 minutes | baking time: 35 minutes | cooling time: 20 minutes)

||Tartlets: Dust the surface you are working at with 1 and a half tablespoon caster sugar and roll out the pastry very lightly in order to press the sugar in. Dust with the remaining sugar and roll the rolling pin over it for the same reason. Starting from the larger size, tightly roll up the pastry. Then cut the pastry roll in 12 or so equal pieces. Βutter a muffin tin. Take one piece and place it spiral side up in the muffin tin. With your thumb push the dough outwards in order to create a little cup-tartlet. Look at the pictures to help you :) 
Prick the base of the pastry with a fork, then line them with small rounds of baking paper and add beans to each of them. We used white beans and we covered the whole tartlet. Bake for 20 minutes in a preheated 180 °C oven. After 20 minutes, remove the beans and the baking papers and bake for a further 10-15 minutes or until light golden. Remove them immediately from the muffin tin (otherwise they will caramelize and stick). Place them on a rack and let them cool completely. 

||Frosting: Βeat together with an electirc mixer the butter and icing sugar for 2 minutes, or until pale and fluffy. Then beat in the cream cheese until you have a fluffy frosting. 

||The final tartlet: Once the tartlets are completely cool, add a dollop of the frosting to each one and then decorate the tops with the fruits you have chosen. If you like, dust them with some icing sugar. 



Υ λ ι κ ά
(12 ταρτάκια)

||Ταρτάκια:
2-3 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
175γρ. σφολιάτα (1 φύλλο)
150γρ. -200γρ. φρέσκα φρούτα (φράουλες, κεράσια, φραμπουάζ, μούρα)
ζάχαρη άχνη, προαιρετικά

||Κρέμα:
90γρ. μαλακό ανάλατο βούτυρο
125γρ. ζάχαρη άχνη
90γρ. πλήρες τυρί κρέμα (να έχει βγει από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη χρήση)



Ε κ τ έ λ ε σ η
(προετοιμασία: 30 λεπτά | ψήσιμο: 35 λεπτά | μέχρι να κρυώσουν: 20 λεπτά)

||Ταρτάκια: Πασπαλίστε με 1 1/2 κουταλιά ζάχαρη την επιφάνεια στην οποία εργάζεστε. Απλώστε την σφολιάτα πάνω στη ζάχαρη και ανοίξτε την ελαφρά, ίσα-ίσα για να κολλήσει η ζάχαρη στη σφολιάτα. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη στην επιφάνεια της σφολιάτας και περάστε επάνω τον πλάστη για να κολλήσει η ζάχαρη. Ξεκινώντας από την μεγαλύτερη πλευρά της σφολιάτας, γυρίστε τη σφολιάτα και δημιουργήστε ένα ρολό. Κόψτε το ρολό σε 12 ίσα κομμάτια. Bουτυρώστε καλά ένα ταψάκι για μάφινς. Πάρτε ένα ένα τα κομμάτια και τοποθετήστε τα κατακόρυφα. Με τα δάχτυλά σας ανοίξτε το ρολάκι από το κέντρο προς τα έξω για να δημιουργήσετε το ταρτάκι. Δείτε τις φωτογραφίες για να σας βοηθήσουν :)
Με ένα πιρούνι τρυπήστε καλά τη βάση από τα ταρτάκια. Τοποθετήστε σε κάθε ταρτάκι ένα μικρό αντικολλητικό χαρτί, ίσα που να καλύπτει το εσωτερικό της σφολιάτας. Τοποθετήστε φασόλια ή ρεβύθια σε κάθε ταρτάκι μέχρι να γεμίσει. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην φουσκώσουν πολύ τα ταρτάκια όταν ψηθούν. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά. Αφού ψηθούν για 20 λεπτά αφαιρέστε τα ρεβύθια ή τα φασόλια και ψήστε για ακόμα 10 -15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλτε τα αμέσως από το ταψάκι για να μην κολλήσουν και τοποθετήστε τα σε μία σχάρα για να κρυώσουν.

||Kρέμα: Mε ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 2 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί-κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα. 

||Το τελικό ταρτάκι: Αφού τα ταρτάκια έχουν κρυώσει εντελώς, προσθέστε μία κουταλιά από την κρέμα σε κάθε ένα από αυτά. Διακοσμήστε τα με τα φρούτα της επιλογής σας και πασπαλίστε με λίγη άχνη ζάχαρη. 



You see some changes here. New logo, designed by Sophia! Also, some changes on the recipe part! Do you like them?

Βλέπετε κάποιες αλλαγές εδώ. Καινούργιο logo, σχεδιασμένο από τη Σοφία! Επίσης, κάποιες μικρές αλλαγές και στην παρουσίαση της συνταγής! Πώς σας φαίνονται; 


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


7 comments:

  1. Η συνταγή ακούγεται υπέροχη και τα ταρτακια φαίνονται λαχταριστά! Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Φιλιά, Μαρτινα

    ReplyDelete
  2. Η συνταγή φαίνεται εύκολη αλλά αυτές οι φωτογραφίες σου μιλάνε από μόνες τους! τι απίθανες φωτογραφίες ελαφάκι! Χίλια μπράβο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε πάααρα πολύ για τα καλά σου λόγια!! :) Φιλάκια πολλά! <3

      Delete
  3. Πολύ μου άρεσαν και οι ατμοσφαιρικές φωτογραφίες και το βιντεάκι!! Όσο για τα ταρτάκια... έχουν όλα τα συστατικά που μου αρέσουν πολύ οπότε σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το δοκιμάσεις!! Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σου <3

      Delete