Bake | Donuts x Infanta pouch (2 recipes)

7:41 AM


We are in the middle of March.  The weather has started reminding us of spring apart from some rainy days that made us feel melancholic. Today that I'm writing this post, the sun is up in the sky. Oh, It's really magical how sun can affect your mood. I feel more creative on a sunny day. I'm full of energy, creativity and happiness. This post was made in stages. We ate a lot of donuts the past month. Today we are gonna give you two recipes. One for fried and one for baked donuts! We enjoyed both of them! 

The main photoshooting was made in collaboration with our favorite Infanta pouches. This one is called the "Almond era" pouch and it welcomes the spring in the most cute and stylish way. The best pouch for a spring stroll and a picnic at your local park, along with freshly baked/fried donuts and a strawberry milkshake.

Find the "Infanta bags":
on Instagram
on Facebook


Eίμαστε στα μέσα Μαρτίου. Ο καιρός έχει καλυτερέψει αρκετά και επιτέλους θυμίζει άνοιξη...εκτός από κάποιες βροχερές μέρες που μας μελαγχόλησαν αρκετά. Σήμερα, ενώ γράφω αυτό το ποστ, ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό. Είναι πραγματικά μαγικό πως ο ήλιος μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου. Σε μία ηλιόλουστη μέρα αισθάνομαι πολύ δημιουργική, γεμάτη ενέργεια και χαρά. Αυτό το ποστ έγινε σε στάδια. Φάγαμε πολλά ντόνατς αυτό το μήνα. Σήμερα σας δίνουμε δύο συνταγές. Μία για τηγανητά ντόνατς και μία για ψητά στο φούρνο. 

Η φωτογράφιση έγινε σε συνεργασία με τα αγαπημένα μας Infanta πουγκάκια. Αυτό το πουγκάκι με το όνομα "Εποχή αμυγδαλιάς" καλωσορίζει την άνοιξη με τον πιο γλυκό και στυλάτο τρόπο. Η καλύτερη συντροφιά για μια ανοιξιάτικη βόλτα και ένα πικνικ στο κοντινό σας πάρκο, σε συνδυασμό με φρεσκοψημένα ντόνατς και ένα φραουλένιο μιλκσέικ. 

Bρείτε τα υπέροχα τσαντάκια "Infanta":
στο Instagram
στο Facebook



Ν Τ Ο Ν Α Τ Σ 
(φούρνου)

Γι' αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεστε μιξερ! Γίνονται είτε στο φούρνο είτε στο τηγάνι.
Προτείνουμε αυτά να τα ψήσετε στο φούρνο. Η γεύση τους δε θυμίζει τόσο ντόνατς όσο τσουρεκάκια, λόγω του μελιού. Πιστεύουμε πως όταν τα ντονατς ψήνονται στο φούρνο έχουν περισσότερο τη γεύση γλυκού ψωμιού παρά ντόνατς. 

Υ Λ Ι Κ Α

3 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 της κούπας γάλα, χλιαρό
3/4 της κούπας βούτυρο, λιωμένο
4 αυγά
1/4 της κούπας μέλι
1 κουταλάκι βανίλια 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και την μαγιά. Προσέξτε η μαγιά και το αλεύρι να βρίσκονται μακριά γιατί -όπως διαβάσαμε- το αλάτι δεν αφήνει τη μαγιά να δράσει. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε καλά το γάλα, τα αυγά, το μέλι, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Δημιουργήστε μία λακουβίτσα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι κι εκεί μέσα αδειάστε τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει μία ελάχιστα υγρή- χαλαρή ζύμη. Σκεπάστε τη ζύμη με μια διαφανή μεμβράνη και μετά με μία πετσέτα. Αφήστε τη να φουσκώσει για 2-3 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί και να βγάλει φουσκάλες. Αφού διπλασιαστεί, βάλτε τη στο ψυγείο για 12 ώρες. Ιδανικά, μπορείτε να κάνετε αυτή τη ζύμη το βράδυ, να την αφήσετε να ξεκουραστεί μέχρι το πρωί στο ψυγείο και μετά να τα ψήσετε το πρωί. Μην παραλείψετε αυτό το στάδιο γιατί η ψύξη θα βοηθήσει τη ζύμη να σφίξει κι έτσι θα μπορείτε να την πλάσετε ευκολότερα. Η ζύμη μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες. 
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε αντικολλητικό χαρτί αλευρωμένο, ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού. Χρησιμοποιήστε κι άλλο αλεύρι αν κολλάει η ζύμη. Για να τα σχηματίσετε χρησιμοποιήστε μία κούπα για το εξωτερικό κύκλο και ένα καπάκι από μπουκάλι νερού για τον εσωτερικό κύκλο. Μεταφέρτε τα ντόνατς σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε κενό μεταξύ τους γιατί θα τα αφήσουμε να φουσκώσουν ξανά. Σκεπάστε τα ντόνατς και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 20-30 λεπτά. Θα τα δείτε να έχουν φουσκώσει και πάλι. Απλώστε λίγο λιωμένο βούτυρο στα ντόνατς και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 15 λεπτά.  Προσέξτε να μην μαυρίσουν. Με το που τα βγάλετε από το φούρνο, βουτήξτε τα στο γλάσο για να δημιουργηθεί αυτή η ζαχαρένια κρούστα που όλοι αγαπάμε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλάσο με ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα, γλάσο με κακάο ή λιωμένες σοκολάτες (λευκή ή μαύρη), χρώματα ζαχαροπλαστικής και τρουφάκια. 




D O N U T S
(no-knead, baked in the oven)

I love this recipe because it doesn't requiere a mixer. You just mix the ingredients by hand! You can either bake or fry them. We suggest baking them. They taste like sweet bread. This is how baked donuts taste like. More like a sweet bread than a baker's fried donut. Honey makes them even tastier!

I N G R E D I E N T S

3  3/4 cups all purpose flour
2 teaspoons dried yeast
1 teaspoon salt
3/4 of a cup milk, warmed
3/4 of a cup melted butter
4 eggs
1/4 of a cup honey
1 teaspoon vanilla extract 


M E T H O D

In a big bowl add flour, salt and yeast. Keep salt and yeast away form each other cause the say that salt inactivates yeast. In another bowl mix together the milk with the eggs, honey, melted butter and vanilla. Μake a puddle in the centre of the flour mix and pour in the wet ingredients.  Mix them well using a spatula until you have a wet, loose dough. Cover the dough with cling film and a towel. Let it rise for 2-3 hours until it's doubled in size and bubbles up on top. Then put the dough in the fridge and let it firm up overnight (12 hours). Don't skip this part. It's important for the dough to firm up so it can be rolled out.  You can keep the dough in the fridge for 3 days. 
Οn a floured surface or on a non-stick floured paper, roll out the dough to 0,5 cm thick. Using a cup and a bottle cup for the hole in the centre form your donuts. Place them in a lined baking tray leaving some space between them. Cover them with a towel and let them rise for anohter 20-30 minutes. Then brush them with some melted butter and bake them in a preheated 190 °C oven for 20-30 minutes. Have an eye on them! While still warm, dip them in the icing, so a lovely sugar skin will form. You can dip them in a simple icing (milk and powdered sugar), cocoa icing and chocolate ganache, food coloring and sprinkles. 




Ν Τ Ο Ν Α Τ Σ 
(τηγανητά)

Σας προτείνουμε αυτά τα ντόνατς να τα τηγανίσετε! Σε συνδυασμό με το ζαχαρένιο γλάσο μοιάζουν πάρα πολύ με τα ντόνατς που αγοράζουμε από το φούρνο. Γιαμ!

Υ Λ Ι Κ Α

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο, μαλακό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα γάλα
1 αυγό
2 κουταλάκια ξερή μαγιά
1/2 κούπα tangzhong (κάτι σαν προζύμι)
ηλιέλαιο για το τηγάνι

||Τangzhong (προζύμι)
1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νερό


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 

||Τangzhong (προζύμι): Προετοιμάστε πρώτα το προζύμι γιατί θα πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατέψτε μαζί το αλεύρι με το νερό σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Θα μοιάζει με μαγιονέζα ή κρέμα λεμονιού. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.

||Ντόνατς:  Βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αν δεν έχετε μίξερ ζυμώστε το μείγμα με τα χέρια. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάστε το με μία πετσέτα. Αφήστε το να φουσκώσει για 45 λεπτά. Μετά ξαναζυμώστε το και αφήστε το να φουσκώσει για άλλα 30-45 λεπτά. 
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε αντικολλητικό χαρτί αλευρωμένο, ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού. Χρησιμοποιήστε κι άλλο αλεύρι αν κολλάει η ζύμη. Για να τα σχηματίσετε χρησιμοποιήστε μία κούπα για το εξωτερικό κύκλο και ένα καπάκι από μπουκάλι νερού για τον εσωτερικό κύκλο. Μεταφέρτε τα ντόνατς σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε κενό μεταξύ τους γιατί θα τα αφήσουμε να φουσκώσουν ξανά. Σκεπάστε τα ντόνατς και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα. Θα τα δείτε να έχουν φουσκώσει και πάλι. Τηγανίστε τα σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε κάθε πλευρά για 30-40 δευτερόλεπτα.  Προσέξτε να μην μαυρίσουν. Με το που τα βγάλετε από το τηγάνι, βουτήξτε τα στο γλάσο για να δημιουργηθεί αυτή η ζαχαρένια κρούστα που όλοι αγαπάμε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλάσο με ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα, γλάσο με κακάο ή λιωμένες σοκολάτες (λευκή ή μαύρη), χρώματα ζαχαροπλαστικής και τρουφάκια. 





D O N U T S 
(fried)

We suggest frying these donuts. The taste so much like a baker's donuts, combined with that icing. Yum! 

I N G R E D I E N T S

2 1/2 cups all purpose flour
4 tablespoons sugar
3 tablespoons butter, soft
1/2 teaspoon salt 
1/2 cup milk
1 egg
2 teaspoons dried yeast
1/2 cup tangzhong
vegetable oil for frying

||Τangzhong 
1/3 of a cup all purpose flour
1 cup water


M E T H O D 

||Τangzhong : Prepare firstly the tangzhong because we have to let it cool. In a small saucepan mix together in medium heat the flour and the water until it thickens. Let it cool. 

||Donuts:  Put all the ingredients in the stand mixer and mix them well. If you don't have one mix them by hand. Put the dough in a bowl, cover it with a towel and let it rise for 45 minutes. Then knead it again and let it cool for more 30-45 minutes. 
Οn a floured surface or on a non-stick floured paper, roll out the dough to 0,5 cm thick. Using a cup and a bottle cup for the hole in the centre, form your donuts. Place them in a lined baking tray leaving some space between them. Cover them with a towel and let them rise for anohter 1 hour. Heat oil over medium heat and start frying. Fry each side for 30-40 seconds . Have an eye on them! While still warm, dip them in the icing so a lovely sugar skin will form. You can dip them in a simple icing (milk and powdered sugar), cocoa icing and chocolate ganache, food coloring and sprinkles. 



The look couldn't be complete without a mint pinafore by Kirakalo. So elegant and classy. It makes you feel like a fairy! A fairy coming from another era. The almond era! 

Find more inspirational outfits here: 
http://kirakalo.com/ 
A huge thanks to our favorite Kirakalo girls! You make or photoshootings much more beautiful with your clothes!! 


Η εμφάνιση δε θα μπορούσε να συμπληρωθεί χωρίς το υπέροχο βεραμάν πανωφόρι και φόρεμα. Τόσο κομψό! Σαν να είναι βγαλμένο από άλλη εποχή! 

Βρείτε περισσότερα υπέροχα ρούχα εδώ:
http://kirakalo.com/ 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα υπέροχα κορίτσια της Kirakalo! Mας ομορφαίνετε τις φωτογραφίσεις μας με τα πανέμορφα ρούχα σας!!




Σας υποσχόμαστε συνταγή για milkshake σε επόμενο ποστ! || We promise to give you a recipe for milkshakes in a next post.


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Replies
    1. Χαιρόμαστε πολύ!! Ευχαριστούμεεε! <3

      Delete
  2. To θέμα είναι πως η Χριστίνα ειναι το ίδιο γλυκιά και απο κοντά!!Απίστευτες φωτογραφίες,τα ντόνατ μοιάζουν τόσοοο νόστιμα!!Μπράβο σε όλους,καταπληκτικη δουλεια <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα γλυκά σου λόγια και για όλη σου την υποστήριξη πάντα! :)

      Delete
  3. Τις καλύτερες φωτογραφίσεις κάνετε! Πολλά πολλά μπράβο και ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή για τα ντόνατς! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aχχχ ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ! Τι όμορφα λόγια!! <3

      Delete

Feel free to leave here your deer comments ♥
Thank you :)

Subscribe