Bake | Victoria Sponge Cake

6:45 AM


 Αυτό το κέικ είχε γίνει κάπου στα μέσα του Φεβρουαρίου για να υποδεχτούμε την Άνοιξη με το "Hello March". To θυμάστε; Επιτέλους η συνταγή βρίσκεται εδώ παρά τον περίεργο καιρό των τελευταίων ημερών. Όσο γράφω αυτό το ποστ, έξω βρέχει, τα φύλλα των δέντρων χορεύουν σαν τρελά από τον περίεργο αυτό αέρα και ο ουρανός είναι γκρίζος. Ένα μουντό τοπίο που δε συνάδει καθόλου ούτε με αυτό το ποστ αλλά ούτε και με το μήνα Μάιο που διανύουμε. Ας ελπίσουμε πως αυτές οι εικόνες και η γλυκιά γεύση ενός κέικ με μαρμελάδα, θα φέρει την άνοιξη στο απόγευμά σας! 


This cake was made back in February in order to welcome spring in our "Hello March" photoshooting. Do you remember that? Finally this recipe is here besides the bad weather of the last two days. While I'm writing this post, It's raining, tree leaves are dancing like crazy in this weird -for the season- wind, and the sky is so grey. Such a moody scenery that doesn't suit either this post or the month of May we are going through. We hope these pictures and the sweet taste of the jam cake brings the spring to your afternoon! 


KEΙΚ "ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ" ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Με το που μπαίνει η Άνοιξη, το πρώτο κέικ που σου έρχεται στο μυαλό είναι ένα απλό κέικ βανίλια με μαρμελάδες, φράουλες...ακόμα και λουλούδια! Εύκολο πολύ, εντυπωσιακό και πεντανόστιμο! 


Υ Λ Ι Κ Α

|| ΚΕΙΚ
4 αυγά 
225 γραμ ζάχαρη 
225 γραμ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
225 γραμ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό 
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

||ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙ-ΚΡΕΜΑ
320ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
100 γραμ. τυρί κρέμα
μαρμελάδα της αρεσκείας σας


E K T E Λ Ε Σ Η 


|| ΚΕΙΚ: 
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Μην τα χτυπήσετε υπερβολικά. Το τελικό αποτέλεσμα θα μοιάζει με μείγμα για κάπκεικ. Καθόλου ρευστό. Σε δύο ταψάκια (18 εκ.), που έχετε βουτυρώσει καλά ή στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, μοιράστε το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε στους 160C για 25 λεπτά. Ελέγξτε αν το κέικ είναι έτοιμο βάζοντας ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
Μόλις ψηθούν τα κέικ, βγάλτε τα από τα ταψιά και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. 

||ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙ-ΚΡΕΜΑ:
Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη προσθέστε την ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε ελάχιστα. Με ένα πιρούνι μαλακώστε το τυρί κρέμα και προσθέστε το στη σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά.  

||ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Αφού έχουν κρυώσει τελείως τα κέικ, ισιώστε τα αν χρειάζεται στην κορυφή με ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε το πρώτο στην πιατέλα ή πιάτο, όπου θα το σερβίρετε και απλώστε πάνω του ομοιόμορφα όλη την γέμιση κρέμα τυρί καθώς και όση μαρμελάδα επιθυμείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια από φρούτο επιλογής σας (φράουλες, κεράσια, βατόμουρα), σαντιγί, μπισκότα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Τοποθετείστε από πάνω το επόμενο κέικ και πασπαλίστε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Ως διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα, λουλούδια (τρώγονται ή από αυτά που δεν τρώγονται και γι' αυτό εμείς τα τοποθετήσαμε πάνω σε κρέμα, την οποία αφαιρέσαμε για να φάμε το κέικ) ή σαντιγί. Απολαύστε ένα κομμάτι μαζί με τον καφέ σας στο μπαλκόνι παρέα με το αγαπημένο σας βιβλίο.  



Victoria Sponge Cake

When spring arrives, the first recipe to come in our mind is a simple Vicoria Sponge Cake with jam, strawberries or . . . flowers. The easiest cake, yet impressive and delicious!


I N G R E D I E N T S

|| CAKE
4 eggs 
225 grams sugar
225 grams flour
1 teaspoon baking powder
225 grams unsalted butter, softened
icing sugar, for dusting

||CREAM CHEESE FROSTING
320ml double cream
1/2 cup icing sugar
100 grams cream cheese
jam


M E T H O D 


||CAKE: 
In a big bowl, beat the eggs together with sugar. Add in the flour, baking powder and butter. Mix well until everyhting is combined. Don't overmix! The batter won't be runny at all. Grease two (18 cm) pans or line them with parchment paper. Divide the batter in two pans and bake in a preheated 160C oven for 25 minutes.  
 Insert a knife or a toothpick in the centre of the cake. If it comes out clean, the cake is ready.
Once the cake is baked, remove it from the tin and let it cool completely. 


||CREAM CHEESE FROSTING:
In a bowl, add the heavy cream and begin whipping it until you have stiff peaks. 
When the whipped cream is ready add the icing sugar and combine. Don't overmix in this part! 
Using a fork smooth the cream cheese and add it in the whipping cream. Fold it in the whipped cream using a spatula.  Refrigerate it at least for 15 minutes.

||ASSEMBLE:
Once the cakes are completely cool, start putting together the layer cake. Using a knife straighten the cakes, if it's needed. Place the first cake as a base on a cake stand. Add all the frosting (or so) and spread it evenly. Add as much jam as you want. You can also add strawberries, bluberries, biscuits or whipped cream.
Add the second layer of cake. Decorate the top of the cake with slices of your favorite fruit, whipped cream or flowers (edible). If you don't use edible flowers, put the non-edible flowers on top of a lot cream, so that you can remove the cream to eat the cake, as we did. Enjoy a piece of cake along with your coffee and your favorite book.   



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Ακόμη πιο απολαυστικές από το κέηκ είναι οι φωτογραφίες σας. Μου φτιάχνετε τη μέρα και μου ισιώνετε τα οπτικά κύτταρα deers κάθε φορά που έρχομαι από εδώ! Να είστε καλά - πάντα <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mα πόσο όμορφο σχόλιο! Ευχαριστούμε πραγματικά!Το εκτιμούμε πάρα πολύ και χαιρόμαστε που σου αρέσουν οι φωτογραφίες μας! :)

      Delete
  2. Το λάτρεψα και μόνο από τις υπέροχες φωτογραφίες! Τώρα μένει απλά να το φτιάξω για να το δοκιμάσω κιόλας!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xαιρόμαστε πολύυυ! Να το δοκιμάσεις σίγουρα! Είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο! Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σου Κατερίνα! :)

      Delete

Feel free to leave here your deer comments ♥
Thank you :)

Subscribe