Picnic day with Homemade Lemonade & Pretzels X Annabelle moda

25.7.17


Αχ αυτά τα πικ-νικ! Πάντα τα αγαπούσαμε και οι τρεις μας. Όχι μόνο για το καρώ σεντόνι, το καλάθι γεμάτο καλούδια, τις συζητήσεις και τα γέλια κάτω από τον ίσκιο των δέντρων αλλά και για την όλη προετοιμασία. Εννοείται ότι το πικ-νικ όπως και καθετί άλλο χρειάζεται τη λίστα του. Λίστα με τα τρόφιμα που θα αγοράσουμε αλλά και με αυτά που θα ετοιμάσουμε στην κουζίνα μας. Λίστα με όλα τα πράγματα που θα χρειαστούμε, από τα μαχαιροπίρουνα μέχρι και τις ασορτί καρώ χαρτοπετσετούλες. Τα βολεύουμε όλα προσεκτικά μέσα στο καλαθάκι, φοράμε τις πανέμορφες vintage καρώ Annabelle φούστες μας και έτοιμες για βόλτα στην εξοχή! 


Picnics! We've always loved picnics. Not only for the plaid tablecloth, the picnic basket filled with all kind of goodies, our conversations and giggles under the trees but also for the preparations. Picnics as everything else needs its own list. List of the food we have to buy and for those we are gonna bake. List for the things we are gonna need, from the utensils to the matching plaid napkins. Filling the basket with all the necessary stuff, wearing our favorite plaid skirts and we are off to go!




Π Ρ Ε Τ Ζ Ε Λ Σ


Υ Λ Ι Κ Α

1  1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
4  - 4  1/2 κούπες αλεύρι
χοντρό αλάτι 

1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό

6 κούπες νερό 
1/3 της κούπας μαγειρική σόδα 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

ZYMΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάστε το χλιαρό νερό (Προσέξετε! Το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί δε θα αφήσει τη μαγιά να δράσει.) και τη μαγιά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και αφήστε τη για 5-10 λεπτά να δράσει. Έπειτα ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι κι ανακατέψτε είτε με τα χέρια, είτε σε ένα μίξερ με ειδικό αναδευτήρα για ζύμες. Το αλεύρι προσθέστε το κούπα-κούπα. Αν είναι αρκετά νερουλή προσθέστε κι άλλο αλεύρι. Αν γίνει πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο νερό. 
Αλείψτε ένα μπολ με λίγο λάδι και τοποθετήστε μέσα το ζυμάρι. Αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί. 
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, κόψτε το σε 12 ίσα κομμάτια, με τον τρόπο που φαίνεται εδώ. Με κάθε κομμάτι δημιουργήστε λεπτές λωρίδες κι έπειτα δημιουργήστε το σχέδιο των πρέτζελ, όπως φαίνεται σε προηγούμενο ποστ μας εδώ. Αφού τα σχηματίσετε, αδειάστε μέσα σε μία κατσαρόλα  το νερό και τη σόδα και αφήστε το να βράσει. Στο μεταξύ, στρώστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί . Αφού αρχίζει να βράζει το νερό, ρίξτε μέσα κάθε πρέτζελ για 30 δευτερόλεπτα και  έπειτα τοποθετήστε τα με μία μεγάλη τρυπητή κουτάλα στο ταψί. Μην παραλείψετε αυτή τη διαδικασία γιατί αυτή κάνει τα πρέτζελ να κάνουν αυτά τα σπασίματα και επίσης θα καταλάβετε ότι αυτή η χαρακτηριστική μυρωδιά των πρέτζελ οφείλεται στη σόδα. 
Αφού τα έχετε τοποθετήσει στο ταψί, αλείψτε τα με λίγο αυγό και πασπαλίστε με όσο χοντρό αλάτι επιθυμείτε. 
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 
Το καλύτερο είναι να καταναλωθούν την ίδια μέρα για να είναι τραγανά. Τις επόμενες μέρες δεν είναι τόσο τραγανά, όπως και οποιαδήποτε άλλη ζύμη ψωμιού. 


Αγαπημένο τοπ Badila 

Τhe recipe in English is here, in our previous post. 



Σ Π Ι Τ Ι Κ Η   Λ Ε Μ Ο Ν Α Δ Α
(2 κανάτες)

Έχουμε δοκιμάσει αρκετές συνταγές για σπιτική λεμονάδα. Αυτή τη δημιουργήσαμε μόνες μας και πραγματικά είναι η πιο νόστιμη που έχουμε φτιάξει. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!! Δροσιστική και ισορροπημένη. Ούτε πολύ γλυκιά αλλά ούτε και πολύ ξινή! Η καλύτερη συντροφιά για τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά απογεύματα. 


Υ Λ Ι Κ Α

1  1/4 κούπα χυμό λεμονιού
5 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
ξύσμα από 2 λεμόνια  



Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αδειάστε τη λεμονάδα σε δύο κανάτες και βάλτε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. 
Πριν τη σερβίρετε, καλό θα ήταν να τη σουρώσετε γιατί δεν είναι τόσο ευχάριστο το ξύσμα λεμονιού. Αδειάστε τη σε μικρά μπουκαλάκια με πολύχρωμα χάρτινα καλαμάκια, μπόλικα παγάκια και μία φετούλα λεμόνι ή λίγο δυόσμο. 



Η Ο Μ Ε Μ A D E  L E M O N A D E
(2 jugs)

We have tried many recipes for homemade lemonade. This one was created by us and we are really proud for that! It's the best we've ever tries. Balanced taste. Not too sweet or too sour. The best company for your summer and spring afternoons.  


I N G R E D I E N T S

1  1/4 of a cup lemon juice
5 cups water
1 cup sugar
zest of 2 lemons 


M E T H O D

In a bowl mix all the ingredients together until sugar is completely dissolved. Pour lemonade in two jugs and refrigerate at least for 3 hours. 

Before you serve it, sift it in order to remove lemon zest. Pour it in little bottles with colourful straws, ice cubes, a lemon slice or mint.   


Aυτό το ποστ έγινε σε συνεργασία με τη Ναταλία, που κρύβεται πίσω από τα υπέροχα ρούχα Annabelle moda. Mε τη Ναταλία είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε μία φωτογράφιση που κάναμε τον προηγούμενο μήνα για τα ρούχα της και από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους! Αγαπήσαμε τις καλοραμμένες -στα μέτρα μας- φούστες της. Vintage διάθεση και σχέδια που σε στέλνουν κάποιες δεκαετίες πίσω. Αποπνέουν κομψότητα, φινέτσα και ρομαντισμό. Αχ πώς να μην τις αγαπήσουμε;! Μη διστάσετε να ζητήσετε τη δική σας φούστα! Θα τη ράψει στα μέτρα σας και θα σας δώσει πολλές επιλογές όσον αφορά το χρώμα και το στυλ του ραψίματος! Δε θα φύγετε δυσαρεστημένες! Σας το εγγυόμαστε!!

Βρείτε τα ρούχα Annabelle:

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνεργασία!



Για ακόμη μία φορά τα επιλέξαμε δαχτυλίδια και σκουλαρίκια "Art of π". Δεν μπορούμε να κρύψουμε την αγάπη μας!

Βρείτε τα κοσμήματα "Art of π" παρακάτω. 

✿ Instagram 
ή αγόρασέ τα εδώ:
✿ JamJar



 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment