Bake | Cinnamon Cookies / Τραγανά μπισκότα κανέλας με Royal Icing

12:12 PM



Φθινοπωρινά και γιορτινά σύννεφα κανέλας. Όταν σκεφτόμαστε μπισκότα, μας έρχονται αμέσως στο μυαλό τα μπισκότα κανέλας. Τα πιο νόστιμα, τα πιο μυρωδάτα, τα πιο τραγανά. Πόσο όμορφο είναι να φτιάχνεις μπισκότα! Άπειρα κουπ πατ, μεγάλα και μικρά, χριστουγεννιάτικα ή μη έτοιμα να δημιουργήσουν μπισκοτάκια όλο γλύκα και νάζι. Και μετά . . .Αχ! Έρχεται η ώρα της διακόσμησης. Ο πιο συνήθης τρόπος διακόσμησης των μπισκότων είναι το royal icing. Πικρή ιστορία αυτό το icing λόγω της σκόνης μαρέγκας που είναι αρκετά δυσεύρετη (στην πόλη μας τουλάχιστον). Πέρυσι είχαμε δημιουργήσει ένα royal icing με γλυκόζη. Ακόμα πιο πικρή η ιστορία καθώς δεν ήταν καθόλου κολλητικό και το τζίντζερμπρεντ σπιτάκι μας έπεσε αρκετές φορές. Αυτό το icing όμως δεν έχει σκόνη μαρέγκας και είναι υπέροχο και στο χρώμα και στην υφή. 


ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΝΕΛΑΣ 

Μυρωδάτα και τραγανά σύννεφα κανέλας. Ιδανικά για τον καφέ σας και για τα γιορτινά σας πάρτυ. 

Υ Λ Ι Κ Α

3 κουταλιές νερό ζεστό
1/2 κούπα μαλακή μαύρη ζαχαρη
1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένο σε 1 κουταλιά κρύο νερό
1/2 κούπα βιτάμ
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλάκια τζίντζερ
1/4 κουταλάκι αλάτι


E K T E Λ Ε Σ Η 

Ζεστάνετε τις 3 κουταλιές νερό στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί πάρα πολύ. Έπειτα, αδειάστε το σε ένα μικρό μπολ και διαλύστε μέσα τη μαύρη μαλακή ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το βιτάμ με την κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα προσθέστε τη διαλυμένη μαύρη ζάχαρη και τη διαλυμένη σόδα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, την κανέλα και το τζίντζερ. Σιγά σιγά προσθέστε μέσα τα υγρά και ζυμώστε. Αν το ζυμάρι είναι αρκετά σφιχτό προσθέστε λίγο νεράκι, αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μία μπαλίτσα προσθέστε λίγο αλεύρι. Τυλίξτε το ζυμάρι σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ.
Έπειτα, απλώστε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος μισού εκατοστού και κόψτε τα σχήματα της αρεσκείας σας. Εμείς επιλέξαμε συννεφάκια από το Party Alphabet σε διάφορα μεγέθη. 
Απλώστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί με μικρό κενό ανάμεσά τους και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήστε τα για 3 λεπτά πάνω στο ταψί κι έπειτα απλώστε τα σε μία σχάρα για να κρυώσουν. 
Αφού κρυώσουν τελείως διακοσμήστε τα όπως επιθυμείτε. 


 ROYAL ICING  


Υ Λ Ι Κ Α

2 ασπράδια αυγών (60 γραμ.)
480 γραμ. ζάχαρη άχνη extra fine (Party Alphabet)
χυμός από 1 λεμόνι


E K T E Λ Ε Σ Η 

Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Πριν σφίξει προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε μία σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα. Τοποθετήστε το σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη και διακοσμήστε τα μπισκότα σας. 

*Αν φοβάστε για τα αυγά, χρησιμοποιήστε έτοιμο παστεριωμένο ασπράδι αυγού σε συσκευασία. Το δοκιμάσαμε και πετύχαμε μία πολύ σφιχτή μαρέγκα. Διατηρείστε το royal icing σε αεροστεγή συσκευασία για 3 μέρες. 



CINNAMON COOKIES




Crunchy snap cookies, cinnamon and ginger flavored, decorated with rich royal icing.  Nothing better for a Christmas party. 


INGREDIENTS

3 tablespoons hot water
1/2 cup soft brown sugar
1/2 teaspoon soda dissolved in 1 tablespoon cold water
1/2 cup shortening
1/2 cup caster sugar
2 cups all-purpose flour
2 teaspoons cinnamon
2 teaspoons ginger
1/4 teaspoon salt


M E T H O D 

Microwave 3 tablespoons of water until hot. Dissolve soft brown sugar in the hot water. Let it cool. In a bowl cream together shortening and sugar. Add in the dissolved brown sugar and soda. In a bigger bowl mix together the dry ingredients. Gradually add in the wet ingredients and knead until you have a stiff dough. If the dough is so soft add some flour. If it is really stiff add some water. 
Wrap the dough in cling film and refrigerate for at least 2 hours - best overnight. 
Roll out the dough about half cm thin. Cut out the shapes you want. 
Lay the cookies at a lined tray and bake in a preheated 175 C oven for 8-10 minutes, until golden brown. Let them cool completely on a cooling rack and decorate them with some royal icing.  


 ROYAL ICING  


I N G R E D I E N T S

2 egg whites (60 grams)
480 grams extra fine icing sugar
1 lemon, juice


M E T H O D

Beat the egg whites in a meringue. Before getting stiff add the sugar and lemon juice. Beat again until you have a glossy and stiff meringue. Put it in a piping bag with a small round nozzle and decorate your cookies. 

*If you are afraid of the egg whites, use pasteurized eggs. We tried them and we had a really stiff meringue. Store at airtight pachaging in the refrigerator for 3 days. 

Καλαμάκια και μπουκαλάκι από το Party Alphabet


Σκουλαρίκια συννεφάκια από την ΕυΖην Creations. 
Bρείτε τα κοσμήματά της:



Δαχτυλίδι με μονόγραμμα από την North and South Jewelery και τη γλυκιά Έμιλυ. Βρείτε τις πολύ κομψές και μίνιμαλ δημιουργίες της παρακάτω:



Συσκευασίες δώρου για φέτος: οι Κραφτ συσκευασίες φαγητού από το Party Alphabet. Bρείτε όλες τις συσκευασίες εδώ:


Διακοσμήστε τα κουτάκια με πολύχρωμες κορδέλες, κουδουνάκια, gift tags. Βρείτε τα όλα στο Party Alphabet! Aυτά τα κορίτσια έχουν τα ΠΑΝΤΑ! Θα ξετρελαθείτε!!!


 Το τεράδιο είναι μια χειροποίητη δημιουργία του Cone Art.  
Bρείτε τον Cone Art και τις υπέροχες δημιουργίες του παρακάτω:

FACEBOOK | INSTAGRAM | ETSY  


 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 



You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Τη δοκίμασα τη συνταγή σας και μας απογείωσε...στα σύννεφα!!! Τελεια αναρτηση, υπέροχες φώτο, πεντανόστιμα μπισκοτάκια!!!!!

    ReplyDelete

Feel free to leave here your deer comments ♥
Thank you :)

Subscribe