Bake | Merry Christmas Cake

25.12.17

KΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Η πιο όμορφη, ζεστή, γλυκιά και οικογενειακή γιορτή είναι εδώ! 
Σας ευχόμαστε γιορτές γεμάτες υγεία, αγάπη, όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας, νόστιμο φαγητό και πολύ χουχούλισμα με χριστουγεννιάτικη μουσική, ταινίες και βιβλία. 

Τέτοια μέρα δε θα σας αφήναμε χωρίς κάτι γλυκό. Βέβαια, βέβαια! Σας ετοιμάσαμε το πιο λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο κέικ. Πορτοκάλι, δαμάσκηνα, σταφίδες, μπράντυ και κακάο! Από πάνω μια χρυσή σοκολάτα να ρέει! Λευκά sprinkles και πολλή χρυσόσκονη! 

Merry, merry Christmas! 


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ
με
ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ και ΜΠΡΑΝΤΥ  

To πιο χριστουγεννιάτικο, μυρωδάτο, αφράτο κέικ με την πιο χριστουγεννιάτικη επικάλυψη.

Υ Λ Ι Κ Α

ΚΕΙΚ:
250 γραμ. δαμάσκηνα
175 γραμ. σταφίδες
175 γραμ. βούτυρο
175 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
175 γραμ. μέλι
125 ml μπράντυ 
2 πορτοκάλια, ξύσμα και χυμός
1 κουταλάκι μπαχαρικά 
(κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρίφαλο)
2 κουταλιές κακάο
3 αυγά, χτυπημένα
150 γραμ. αλεύρι
75 γραμ. αμυγδαλόψιχα 
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
320ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη (extra fine)
100 γραμ. τυρί κρέμα 

ΛΕΥΚΗ NTΡΙΠ ΝΤΡΟΠ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
100 γραμ. λευκή σοκολάτα 
λίγη κρέμα γάλακτος
χρυσό χρώμα σε σκόνη (Party Alphabet)


E K T E Λ Ε Σ Η 

KEIK:
 Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C.  Βουτυρώστε 2 ταψάκια (18εκ.) και απλώστε αντικολλητικό χαρτί. Προσέξτε τα πλαϊνά να είναι αρκετά ψηλά για να κρατήσουν το κέικ επίπεδο και να μην υπερχειλίσει. 
Σε μία κατσαρόλα προσθέστε τα φρούτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το μπράντυ, το ξύσμα και το χυμό από τα πορτοκάλια, τα μπαχαρικά και το κακάο. Βάλτε την κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσουν όλα.  Αφού αρχίζει να βράζει, αφήστε το να γυαλίσει. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το για 30 λεπτά να κρυώσει λίγο. 
Έπειτα, προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα ενώ ανακατεύετε καλά.  Αδειάστε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήστε για 1 ώρα. Αν δημιουργήσετε ένα κέικ θα χρειαστεί να το ψήσετε παραπάνω (1 και μισή - 2 ώρες).   
Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν κι έπειτα μεταφέρτε τα σε σχάρες για να κρυώσουν τελείως. 

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ : 
Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.  Με ένα πιρούνι μαλακώστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη άχνη. Ενσωματώστε τη σαντιγί στο τυρί κρέμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει. 

ΛΕΥΚΗ NTΡΙΠ ΝΤΡΟΠ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Σε μπαιν-μαρί λιώστε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Έπειτα, μεταφέρτε τη σε ένα μπολάκι κι ανακατέψτε μέσα λίγο από το χρυσό χρώμα σε σκόνη. Βάλτε τη σοκολάτα σε μία σακούλα κορνέ και δημιουργήστε το ντριπ ντροπ εφέ όταν το κέικ είναι τελείως έτοιμο. Πασπαλίστε λίγο ακόμα χρυσό χρώμα για έξτρα χρυσαφένια εμφάνιση. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: 
Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει καλά ξεκινάμε τη συναρμολόγηση του κέικ. Αν τα κέικ σας έχουν φουσκώσει στην κορυφή, ισιώστε τα με ένα μαχαίρι ώστε να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο τελικό κέικ. Μπορείτε να κόψετε -με προσοχή- τα κέικ στα δύο για να έχετε τέσσερα κέικ. Τοποθετήστε το πρώτο κέικ σαν βάση πάνω στην πιατέλα. Απλώστε μία κούπα από το φρόστινγκ με τυρί κρέμα στην επιφάνεια του κέικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορνέ για να απλωθεί εξίσου καλά παντού. Έπειτα, τοποθετήστε το δεύτερο κέικ από πάνω και ακολουθήστε την ίδια τακτική μέχρι να φθάσετε στην κορυφή.  Απλώστε το υπόλοιπο φροστινγκ σε όλο το κέικ και  αφαιρέστε με την ειδική σπάτουλα για να δημιουργήσετε το "γυμνό" κέικ. Το φρόστινγκ που θα μείνει βάψτε το πράσινο και με ένα κορνέ με μύτη αστέρι δημιουργήστε στην κορυφή πράσινα δεντράκια. Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί. Έπειτα, δημιουργήστε με τη χρυσή - λευκή σοκολάτα το ντριπ ντροπ εφέ. Πασπαλίστε όλο το κέικ με χρυσόσκονη, λευκά τρουφάκια, τριμμένα τζίντζερ μπισκότα ή μπαστουνάκια. Στο κέντρο τοποθετήστε ένα Χριστουγεννιάτικο topper για να κλέψετε όλα τα βλέμματα. Εμείς διαλέξαμε αυτό το "Μerry Christmas" topper από το Party Alphabet. Διαλέξτε το δικό σας! 



Δαχτυλίδι με μονόγραμμα από την North and South Jewelery και τη γλυκιά Έμιλυ. Βρείτε τις πολύ κομψές και μίνιμαλ δημιουργίες της παρακάτω:



Δαχτυλίδι "Dance with me" από την αγαπημένη μας Καρολίνα και τα "Art of π".
Βρείτε τα κοσμήματα "Art of π" παρακάτω. Δε θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις!!



Κολιέ "Οh my deer" από την North and South Jewelery και τη γλυκιά Έμιλυ. Βρείτε τις πολύ κομψές και μίνιμαλ δημιουργίες της παρακάτω:



Υπέροχη φούστα με αδιάβροχη διαφάνεια από τη "Le Mouton Bleu". 
Bρείτε τις δημιουργίες της:




 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 



No comments:

Post a Comment