Festive | Ζεστή σοκολάτα και Μαρεγκάκια (Forgotten cookies)

28.12.17

Με το που μπαίνει το φθινόπωρο, ανυπομονείς να ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα για να έχεις μία δικαιολογία να πιεις ζεστή σοκολάτα. Όταν βέβαια έρχονται τα Χριστούγεννα δε χρειάζεσαι καμία δικαιολογία. Όταν βέβαια μπορείς να κάνεις μόνος σου την καλύτερη σοκολάτα στο σπίτι, τότε έχεις κάθε δικαιολογία να πίνεις μία μικρή κουπίτσα κάθε μέρα. 
Πριν από κάποιες εβδομάδες μας προσέγγισε η Γεωργία από το Cats Love Athens και μας ζήτησε μία συνταγή για ζεστή σοκολάτα για το Madame Figaro. Αμέσως σκεφτήκαμε τα βασικά συστατικά που θα έπρεπε να είχε αυτή η Χριστουγεννιάτικη σοκολάτα. Δε θα έλειπε βέβαια το πορτοκάλι, η κανέλα και λίγο μπράντυ. Πραγματικά είναι η καλύτερη σοκολάτα που έχουμε φτιάξει. Την λατρέψαμε! 
Με τι να τη σερβίρουμε όμως; Πάλι σαντιγύ; Όχι, όχι! Ένα μικρό μαρεγκάκι να επιπλέει στην επιφάνεια. Όχι ένα οποιοδήποτε μαρεγκάκι! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα γι' αυτά τα μαγικά, Χριστουγεννιάτικα μαρεγκάκια της Nigella Lawson! Θα τα λατρέψουν κυρίως οι πολυάσχολες μαμάδες που θέλουν κάτι γρήγορο και πεντανόστιμο! 


XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ 
ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υ Λ Ι Κ Α 
(για 1 κούπα)

1 κούπα γάλα
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
1/4 της κούπας κομμάτια μαύρης σοκολάτας* 
φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλαράκι κανέλας
1 κουταλιά brandy

*Αν θέλετε το ρόφημα πιο γλυκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος. 


E K T E Λ Ε Σ Η 

 Βάλε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά  και άφησέ το να ζεσταθεί καλά. 
Αφού βγάλει πολλούς ατμούς, σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε τη σοκολάτα και το brandy. Ανακάτεψε καλά με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Στη συνέχεια, αφαίρεσε τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας και σέρβιρε το μείγμα.
Διακόσμησε τη σοκολάτα με σαντιγύ, τρουφάκια, σταγόνες σοκολάτας, μαρεγκάκια, ζαχαρωτά  και χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια. 

[ Η συνταγή για ζεστή σοκολάτα πρωτοδημοσιεύτηκε στο Madame Figaro Greece.  Ευχαριστούμε τόσο πολύ γι' αυτή την τιμή! Χαρήκαμε πολύ! ]


ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ

Τα πιο νόστιμα μαρεγκάκια, που τα ξεχνάς στο φούρνο όλο το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμα να τα σερβίρεις στους αγαπημένους σου ή να τα βάλεις να επιπλέουν στον καφέ ή στη σοκολάτα σου. 

Υ Λ Ι Κ Α 

2 ασπράδια
μία πρέζα αλάτι
100 γραμ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1 κουταλάκι ξύδι
1/4 κουταλάκι κάρδαμο 
75 γραμ. σταγόνες σκούρας σοκολάτας
75 γραμ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα


E K T E Λ Ε Σ Η 

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και στρώστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές. Έπειτα, προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπήστε μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Με μία σπάτουλα ενσωματώστε το κορν φλάουρ, το ξύδι, το κάρδαμο και μετά τις σταγόνες σοκολάτας και τα μισά φιστίκια Αιγίνης.  
Με ένα κουτάλι δημιουργήστε μικρά βουναλάκια με τη μαρέγκα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί κι έπειτα πασπαλίστε  τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης. 
Βάλτε το ταψί στο φούρνο, κλείστε την πόρτα και σβήστε τελείως το φούρνο. Αφήστε τα μαρεγκάκια στον σβησμένο φούρνο όλη τη νύχτα. Το πρωί θα τα δείτε πανέτοιμα και ψημένα. Μαγικό! 



Το βραχιόλι είναι δημιουργία της γλυκιάς Έμιλυ που κρύβεται πίσω από το North & South Jewelery. 
Βρείτε τις πολύ κομψές και μίνιμαλ δημιουργίες της παρακάτω:



Οι παρακάτω χειροποίητες κούπες είναι δημιουργίες του Cone Art. 

Bρείτε τον Cone Art και τις υπέροχες δημιουργίες του παρακάτω:

FACEBOOK | INSTAGRAM | ETSY  



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment