Bake | Στεφάνι κανέλας για βασιλόπιτα

2.1.18
Καλωσορίζουμε το 2018 με ένα κανελένιο στεφάνι . . . και όχι μόνο! Κορδέλες, μπαλόνια, κομφετί και φυσικά τις αγαπημένες μας γιορτινές πρασινάδες, τα γκι. Πόσο αγαπούμε τα λουλούδια και τις πρασινάδες στις φωτογραφίες. Οι food bloggers του εξωτερικού τα χρησιμοποιούν δεόντως . . . αχ και πόσο το χαίρομαι!  Στο Hello January παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και πιστεύω γι΄αυτό μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η φωτογραφία. Στόχος μας για το νέο έτος είναι τα χρησιμοποιούμε περισσότερο στις φωτογραφίσεις μας καθώς και να δημιουργήσουμε ένα μίνι φυτολόγιο - scrapbook αλλά και να ζωγραφίζουμε διάφορα λουλούδια και φυτά. 
Να έχουμε μία μαγική, λουλουδένια και χαρούμενη χρονιά!
Καλή χρονιά!  


ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΝΕΛΑΣ


Υ Λ Ι Κ Α 

24 γραμ. μαγιά (3 φακελάκια περίπου)
80 γραμ. βούτυρο
1 κούπα γάλα
1 γραμ. σαφράν*
50 γραμ. ζάχαρη
2/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κάρδαμο
400 γραμ. αλεύρι

ΓΕΜΙΣΗ:
100 γραμ. βιτάμ μαλακό
50 γραμ. ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά κανέλα
2/4 κουταλάκι κάρδαμο
1-2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
μία πρέζα αλάτι

1 αυγό, αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα
καστανή ζάχαρη, για πασπάλισμα 


*Αν δεν σας αρέσει το σαφράν μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κακουλέ και μαχλέπι για να θυμίζει τσουρέκι. Εμάς δεν μας άρεσε η μυρωδιά του σαφράν. Ήταν αρκετά έντονη! Σε επόμενη προσπάθεια θα χρησιμοποιούσαμε είτε ελάχιστο σαφράν για το χρώμα είτε καθόλου και θα το αντικαθιστούσαμε με τα παραπάνω μπαχαρικά. 


E K T E Λ Ε Σ Η 

 Αδειάστε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο μαζί με το γάλα και το σαφράν (αν το χρησιμοποιήσετε). Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να είναι χλιαρό. Έπειτα, αδειάστε το στη μαγιά και ανακατέψτε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο και το αλεύρι. Ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε το να φουσκώσει για 1- 1 και 1/2 ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. 

Όσο περιμένετε να φουσκώσει φτιάξτε τη γέμιση. Μαλακώστε αρχικά το βιτάμ με ένα πιρούνι κι έπειτα προσθέστε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ανακατευτούν καλά. 

Αφού φουσκώσει η ζύμη, αλευρώστε ελαφρώς το αντικολλητικό χαρτί στο οποίο θα το ψήσετε. Θα δουλέψουμε πάνω στο ίδιο χαρτί καθώς κατά τη μεταφορά μπορεί να κοπεί το στεφάνι ή να αλλοιωθεί αρκετά το σχήμα του. Απλώστε το ζυμάρι σε ένα πολύ - πολύ λεπτό ορθογώνιο που να έχει μήκος 50-55 εκ. Έπειτα, απλώστε όλη τη γέμιση στο ζυμάρι. Από την μεγαλύτερη πλευρά ξεκινήστε να διπλώνετε για να δημιουργήσετε ένα ρολό. Αφού δημιουργηθεί το ρολό, κόψτε το με ένα μαχαίρι στη μέση αφήνοντας άκοπο το επάνω μέρος. Με τις δύο λωρίδες που δημιουργήθηκαν δημιουργήστε μία κοτσίδα πλέκοντάς τες, έχοντας στο νου σας πως η γέμιση θα πρέπει να κοιτάζει προς τα πάνω. Αν δεν καταλάβατε ακριβώς, δείτε αυτό το βιντεάκι. Θα σας βοηθήσει περισσότερο! Αλείψτε με ένα πινέλο με αυγό το στεφάνι και πασπαλίστε με αρκετή καστανή ζάχαρη. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15-18 λεπτά. Αφού ψηθεί μεταφέρτε το σε μία σχάρα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί για να κρυώσει εντελώς. Διακοσμήστε το με κορδέλες και χειμωνιάτικες πρασινάδες και γκι. 


❣ ❣ 
Έκαναν πιο όμορφο το ποστ μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα:
 Τη Τζένη για τα υπέροχα (κόκκινο και σοκολατί) βραχιόλια.
Βρείτε τη Tzeni Pi παρακάτω:

❣ Τη Βικτώρια και τα Playful Sense για τα γουράκια βραχιολάκι και κολιέ.
Βρείτε τα κοσμήματα Playful Sense:

❣ Την εταιρεία Badila για την ολόσωμη βελούδινη φόρμα και το γκρι τοπ.
Βρείτε τα ρούχα Badila:

❣ To Party Alphabet για τα πιο όμορφα διάφανα μπαλόνια με κομφετί. Έκαναν το καλωσόρισμα του 2018 πιο ιδιαίτερο!
Βρείτε τo Party Alphabet:


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


2 comments:

  1. Καλη χρονια :)
    Ωραίο το στεφανι σου και εγω οταν διαβασα για σαφραν σε γλυκό το φοβηθηκα λιγο.
    Πολύ ωραίες φωτογραφίες
    fetoula.blogspot.gr

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραίο γλυκό!Το φτιάξαμε και το σπίτι μύριζε υπέροχα!

    ReplyDelete