Bake | Πασχαλινά τσουρεκάκια με σοκολάτα

4.4.18

Πάσχα χωρίς τσουρεκάκια δεν γίνεται. Τσουρέκι απλό με φιλέ αμύγδαλο ή με γέμιση σοκολάτα και επικάλυψη σοκολάτα. Να σας πω την αλήθεια εμάς μας κέρδισε το σοκολατένιο. Πολύ πιο πλούσια γεύση, σοκολατένια, πασχαλινή! Το καλύτερο δώρο όχι μόνο για τη νονά αλλά και γι'αυτούς που αγαπάτε! Μην ξεχάσετε να τα τοποθετήσετε σε όμορφα κραφτ κουτάκια και να τα στολίσετε με πολύχρωμες κορδέλες, κουνελάκια και αυγουλάκια. Εμείς προτιμήσαμε να τα κρατήσουμε απλά και μίνιμαλ για τους λόγους της φωτογράφισης!
Πέρα από το καλύτερο δώρο, το τσουρέκι είναι και το καλύτερο πρωινό παρέα με κρύο γάλα. Μου θυμίζει τα πρωινά της παιδικής μου ηλικίας! Τσουρέκι με γάλα ή σπιτική λεμονάδα = το must του Πάσχα!



Αρχική


ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ 
ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υ Λ Ι Κ Α 

 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΓΙΑΣ
100 γραμ. νωπή μαγιά 
40 γραμ. ζάχαρη
80 γραμ. χλιαρό νερό

250 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. ζάχαρη 
3 μεγάλα αυγά
2 κρόκους από μεγάλα αυγά
350 γραμ. πλήρες γάλα
1100 γραμ. δυνατό αλεύρι για τσουρέκι
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 δάκρυα μαστίχας, κοπανισμένη
2 κοφτά κουταλάκια μαχλέπι κοπανισμένο

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΙΜΟ 
50 γραμ. λιωμένο βούτυρο
φιλέ αμυγδάλου

ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΥΓΟΥ
1 κρόκο
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές νερό 


E K T E Λ Ε Σ Η 

ΜΑΓΙΑ
Αρχικά, διαλύστε τη μαγιά σε ένα μπολ και προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε να δράσει για 10 λεπτά. 

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
Σε μία κατσαρόλα, λιώστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά. 

Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά με τους κρόκους και το γάλα και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο βούτυρο. Μεγάλη προσοχή να μην ψηθούν τα αυγά. Το βούτυρο θα πρέπει να είναι χλιαρό. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, προσθέστε το αλάτι, το αλεύρι, την ενεργοποιημένη μαγιά και το μαχλέπι με την μαστίχα. Προσθέστε τα υγρά υλικά και ζυμώστε μέχρι να ξεκολλάει από το μπολ και να δημιουργούνται ίνες στη ζύμη. 

Βουτήξτε τα χέρια σας στο βούτυρο (50 γραμ. ) και διπλώστε τη ζύμη 3-4 φορές. Θα δείτε τη ζύμη να μην κολλάει. Το βούτυρο θα βοηθήσει πάρα πολύ! Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη να τριπλασιστεί για 3-4 ώρες σε ζεστό μέρος. Όταν βυθίζετε το δάχτυλό σας μέσα στη ζύμη και δεν επανέρχεται, τότε είναι έτοιμη. 

Αδειάστε τη ζύμη στον πάγκο που δουλεύετε. Δε θα χρειαστείτε ΚΑΘΟΛΟΥ αλεύρι! Αν κολλάει η ζύμη, βουτήξτε τα χέρια σας στο βούτυρο και συνεχίστε. Το λιωμένο βούτυρο κάνει θαύματα!!! Τη ζύμη που δε χρησιμοποιείτε να την έχετε σκεπασμένη με μία μεμβράνη ή πετσέτα. Δημιουργήστε τα σχήματα που επιθυμείτε!

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΑπλώστε το ζυμάρι σε ένα πολύ - πολύ λεπτό ορθογώνιο του μήκους που επιθυμείτε. Έπειτα, απλώστε μερέντα στο ζυμάρι. Από την μεγαλύτερη πλευρά ξεκινήστε να διπλώνετε για να δημιουργήσετε ένα ρολό. Αφού δημιουργηθεί το ρολό, κόψτε το με ένα μαχαίρι στη μέση αφήνοντας άκοπο το επάνω μέρος. Με τις δύο λωρίδες που δημιουργήθηκαν δημιουργήστε μία κοτσίδα πλέκοντάς τες, έχοντας στο νου σας πως η γέμιση θα πρέπει να κοιτάζει προς τα πάνω. Αν δεν καταλάβατε ακριβώς, δείτε αυτό το βιντεάκι. Έτσι, δημιουργείτε μικρά τσουρεκάκια με γέμιση σοκολάτα σαν σαλιγκαράκια.

Τα τσουρέκια τοποθετήστε τα σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσά τους. Αφήστε τα να φουσκώσουν άλλες 2 ώρες σε κλειστό φούρνο. 

Αφού φουσκώσουν για δεύτερη φορά, φτιάξτε το διάλυμα αυγού χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί και αλείψτε τα τσουρέκια με αυτό. Πασπαλίστε με αμύγδαλο φιλέ. Αφήστε τα να σταθούν για άλλα 10 λεπτά και μετά ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 20 λεπτά αν είναι μικρά και για 40 λεπτά αν είναι μεγάλα. Παρατηρήστε πόση ώρα χρειάζονται ανάλογα με το φούρνο σας. 

Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα διακοσμήσετε με λιωμένες σοκολάτες της επιλογής σας! 


 Η υπέροχη υφασμάτινη τσάντα με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων είναι μία δημιουργία της Ναταλίας Λαμπροπούλου. Βρείτε την:



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment