No bake | Παγωμένο Τσίζκεικ Μπανόφι - Jamie Oliver (5 Υλικά)

17.7.18


Αυτό το μπανόφι θα σας πάει πολύ πίσω. Θα σας πάει πίσω στα παιδικά σας χρόνια όταν ήσασταν μικροί-ές και τρώγατε φρουτόκρεμα. Πραγματικά μοιάζει με φρουτόκρεμα από μπανάνα. Σε συνδυασμό με την καραμέλα, τη σοκολάτα και τα σοκολατένια μπισκότα δημιουργούν ένα υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου. Θα ξετρελαθείτε! 


Το καλύτερο σε αυτό το γλυκό είναι ότι γίνεται με μόλις 5 υλικά. Ναι ναι καλά ακούσατε! Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο υπερ- υπέροχο καινούριο βιβλίο "5 Υλικά" του αγαπημένου μας Jamie Oliver, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πραγματικά είναι από αυτά τα βιβλία που τσεκάρεις με μικρά χαρτάκια όοοολες τις συνταγές για να τις κάνεις! Οι συνταγές είναι ταξινομημένες με βάση το κύριο συστατικό τους (κοτόπουλο, χοιρινό, επιδόρπια κλπ) και οι φωτογραφίες είναι τόσο απλές, λιτές, στοχευμένες . . . Υπέροχες! 



ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΠΑΝΟΦΙ

Υ Λ Ι Κ Α 

150 γραμ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
1 πακέτο μπισκότα digestive (300 γραμ.)
8 πολύ ώριμες μπανάνες*
500 γραμ. τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά)
1/2  (225 γραμ. ) κονσέρβα dulche de leche - καραμέλα

*Μπορείτε να τις κόψετε σε κομμάτια και να τις αφήσετε για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Θα τις δείτε να μαυρίζουν αμέσως!

E K T E Λ Ε Σ Η 

Αλείψτε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο (18-20 εκ.) με ελαιόλαδο και στρώστε αντικολλητικό χαρτί.  Λιώστε τα 50 γραμ. σοκολάτας σε μεν μαρί και κρατήστε την υπόλοιπη. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα μπισκότα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά. Αδειάστε το μείγμα αυτό στον πάτο της φόρμας και απλώστε το καλά με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα. 

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέστε τις μπανάνες, το τυρί κρέμα και την καραμέλα μέσα στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Αδειάστε τη πάνω από τα μπισκότα και τοποθετήστε το γλυκό στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ. 

Πριν το σερβίρετε, τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κόβεται καλά. Με ένα μαχαιράκι ξεκολλήστε το γλυκό και ξεφορμάρετέ το. Τοποθετήστε το σε μία πιατέλα και με έναν κορνέ διακοσμήστε το μπανόφι με καραμέλα. Τέλος, τρίψτε από πάνω αρκετή σοκολάτα και σερβίρετε! 



Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να ξεπαγώσει καλά 2 ώρες στο ψυγείο. Αν δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε, δυστυχώς θα φάτε κάτι σαν γρανίτα καθώς η μπανάνα που υπάρχει μέσα στο γλυκό θα γίνει γρανίτα! 

Το cake stand είναι από το αγαπημένο μας Party Alphabet! To λατρεύουμε! Φαίνεται άλλωστε!
 Προμηθευτείτε το:


Αρχική 



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 


No comments:

Post a Comment