The love cake ♥

15.2.14
Hey lovebirds! 
In this post we are gonna show you what we made for Valentine's Day! We wanted to make one of those little layered cakes (aren't they cute?!) and so we decided to make one on Valentine's Day! No jam cookies and heart shaped pizzas, as we had promised :( hehe
We found this recipe here! Follow the recipe and you'll be allright! The cake smells like almonds and it's really tasty. It's not that moist and fluffy. I'm not sure if it had to be that way! For the topping, I tried to make a cutie whipped cream but I used a light whipping cream and so it didn't turned into a nice thick cream! Sad :(
Having nothing else to do, I came up with a buttercream recipe! I'll write below the ingredients! The final cake was pretty good! ;) 

Γειααααα 
Σε αυτό το ποστ θα σας δείξουμε το κέικ που φτιάξαμε χθες, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Θέλαμε εδώ και πολύ καιρό να φτιάξουμε ένα από αυτά τα μικροσκοπικά κέικ με πατώματα (δεν είναι πολύ γλυκά?) κι έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα για του Αγίου Βαλεντίνου. Όχι μπισκότα με μαρμελάδα ή πίτσες σε σχήμα καρδιάς, όπως είχαμε υποσχεθεί :( χεχε
Βρήκαμε τη συνταγή εδώ! Ακολουθήστε την βήμα προς βήμα και θα σας βγει μια χαρά το κέικ. Το κέικ μύριζε αμύγδαλο και σε γενικές γραμμές ήταν νόστιμο! Δεν ήταν βέβαια τόσο μαλακό σαν αφρός. Δεν είμαι σίγουρη αν έπρεπε να γίνει έτσι! Για την κρέμα, προσπάθησα να φτιάξω μια σαντιγύ αλλά χρησιμοποίησα κρέμα γάλακτος light, η οποία δεν έγινε ποτέ σαντιγύ. Δράμα! Γι'αυτό, μη χρησιμοποιήσετε ποτέ κρέμα γάλακτος light για να κάνετε σαντιγύ!! 
Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω μία ροζ βουτυρόκρεμα με δική μου συνταγή. Παρακάτω υπάρχουν τα υλικά!
Το τελικό κέικ ήταν αρκετά νόστιμο! :) 


INGREDIENTS (FOR THE pink buttercream):      
1/2 cup of butter, at room temperature   
1 cup of confectioners' sugar
1 tablespoon of whipping cream or milk 
2 good tablespoons of strawberry jam (for the pink colour and the flavor) 


ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ Τη ροζ βουτυροκρεμα):
1/2  της κούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γάλα 
2 μεγάλες κουταλιές μαρμελάδα φράουλα (για το χρώμα και τη γεύση)

DIRECTIONS:
1. Beat the butter with an elexric mixer until it becomes fluffy.
2. Add in the congectioners' sugar, a tablespoon at a time. 
3. Then add in the whipping cream and mix.
4. Finally, add the strawberry jam and mix. Don't overmix!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και μαλακό. 
2. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη, μία κουταλιά τη φορά. 
3. Έπειτα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
4. Τελευταία προσθέστε τη μαρμελάδα και ανακατέψτε ξανά. Μην ανακατεύετε όμως για πολλή ώρα γιατί η βουτυρόκρεμα θα γίνει πολύ αραιή. 



Bon appétit!
Love,
Show the deer some love
on Facebook
&
on Bloglovin' 

4 comments:

  1. Τελειο φαίνεται και πεντανόστημο! :))

    ReplyDelete
  2. Hello from Spain: great recipe. Keep in touch

    ReplyDelete
  3. Μμμμ φαινεται πεντανόστιμο και πόσο μου αρεσουν τα πολυοροφα κεικ!!!
    Πάρα πολύ όμορφο το blog σας ελοφο-κοριτσα! ♥

    ReplyDelete