Bake | Fudgy Brownies (basic recipe)

21.9.16






We are getting ready for autumn. For the real one! A few rainy days and my sore throat (oh yes!) don't fool us. We can't really tell that "Autumn is here"! I can't wait to wear my knit cardigan and my glitter oxfords,  to wear my high-knee socks and drink hot chocolate with my boyfriend at our favorite parisian café. Later, when the first dark falls, you want nothing but cuddles at the couch while watching your favorite series.
In the morning, you' ll find a journal full of lists ready to be filled with your weekly program, recommended books and movies.Next to it, there is a mug filled with flavored coffee and some brownies dusted with cocoa powder and some icing sugar.
How beautiful autumn mornings smell like! 

 

Προετοιμαζόμαστε για το φθινόπωρο! Για το πραγματικό φθινόπωρο! Οι λίγες βροχερές ημέρες και οι ενοχλήσεις στο λαιμό (ω ναι!) δε μας ξεγελούν. Λείπουν αρκετά πράγματα που θα μας κάνουν να πούμε πως ναι "Ήρθε το φθινόπωρο!" Ανυπομονώ να φορέσω την πλεκτή μου ζακέτα, τα φανταχτερά μου oxfords και τις ψηλές μου κάλτσες και να πιω ζεστή σοκολάτα με το αγόρι μου στο αγαπημένο μας παριζιάνικο café. Μετά, αργά το απόγευμα, όταν σκοτεινιάζει και το αεράκι σε δροσίζει, θες μόνο αγκαλιές στον καναπέ παρέα με την αγαπημένη σου σειρά. 
Το πρωί σε περιμένει ένα τετράδιο να το γεμίσεις λίστες και λίστες και λίστες με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, σχέδια, προτεινόμενα βιβλία και ταινίες. Δίπλα στα χρωματιστά σου μολύβια θα βρεις αρωματικό καφέ και δύο κομμάτια μπράουνις με άφθονο κακάο και άχνη ζάχαρη. 
Τι όμορφα που μυρίζουν τα φθινοπωρινά πρωινά! 


Μ Π Ρ Α Ο Υ Ν Ι Σ

3 αυγά
180 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη 
120 γραμ. μαύρη κουβερτούρα
180 γραμ. βούτυρο
20 ml κρέμα γάλακτος
10 γραμ. κακάο
50 γραμ. αλεύρι 
 (Μπορείτε να προσθέστε ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, σταφίδες ή ό,τι άλλο θέλετε)





Σε ένα μπεν - μαρί λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αδειάστε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ για να κρυώσει. Μετά ρίξτε μέσα το αλεύρι και ανακατέψτε με μία σπάτουλα. Προσθέστε το κακάο και την κρέμα γάλακτος και ενσωματώστε. 
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίστε το χτύπημα. Στρώστε  σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα, την οποία έχετε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 16 - 18 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτε το σε κομμάτια. Πασπαλίστε λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο αν θέλετε. Μπορείτε να το σερβίρετε με σαντιγί ή παγωτό.

*Σημείωση: Τα συγκεκριμένα μπράουνις είναι fudgy. Τι σημαίνει αυτό; Έχουν αυτή την υγρή μορφή που βλέπετε στις εικόνες. Δηλαδή, δεν είναι ούτε σαν κλασικό κέικ αλλά ούτε και σαν μαστιχωτό κέικ. Βεβαίως υπάρχουν και οι τρεις αυτές μορφές μπράουνις: σαν κέικ, μαστιχωτό κέικ και fudgy.  



  Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

6 comments:

  1. Ένα από τα καλά του φθινοπώρου και γενικώς του πιο "δροσερού" καιρού, είναι η επιστροφή της σοκολάτας και των πιο "πλούσιων" γλυκών.
    Τα brownies τα αγαπώ γιατί είναι εύκολα, ευέλικτα και πολύ πολύ γευστικά. Συνοδευόμενα απαραιτήτως με παγωτό :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ακριβώς! Γλυκά πλούσια, σοκολατένια με μπαχαρικά!! :) Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

      Delete
  2. Αχ παιδια μου τρεξανε τα σαλια! Δεν εχω κουβερτουρα αλλιως θα τα εκανα εδω κ τωρα.
    Οσο για τις φωτογραφιες, εχω μεινει αφωνη!!!

    xo
    Anastasia
    www.natbees.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ Αναστασία! Εννοείται να το δοκιμάσεις! :)

      Delete
  3. ισως ακουστει λιγο ασυνηθιστο αλλα το ολο concept ειναι ακρως ψυχοθεραπευτικο!! κοριτσια συνεχιστε να μας υπενθυμιζετε τις μικρες χαρες της ζωης.
    γαματα brownies, ψηθειτε και για κανενα lava cake #ohmydeerversion ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα πόσο όμορφα και γλυκιά λόγια! Ευχαριστούμε πολύ πολύ Μαρία! :) Χεχε έχει μπει στο πρόγραμμα! ;)

      Delete