Bake | Profiteroles in an ice-cream cone x Art of π

17.4.17

Ένα αφράτο κέικ με τουλάχιστον 2-3 ορόφους και φρόστινγκ με τυρί κρέμα και φρούτα είναι πάντα καλοδεχούμενο στο σπίτι. Αυτό το χρόνο λόγω του νέου μας μηνιαίου πρότζεκτ έχουμε φάει αρκετά κέικ. Καθώς όμως -όπως έχουμε ξαναπεί- δεν είμαστε και πολύ του γλυκού, είμαστε αρκετά επιλεκτικές με τα γλυκά που φτιάχνουμε! Μεγάλη εισαγωγή ε; Αρκεί, λοιπόν, να πούμε πως αυτό το προφιτερόλ μας πήρε το μυαλό.  Είναι από τα λίγα γλυκά που θα μπορούσαμε να τρώμε καθημερινά. Από αυτά τα γλυκά που νοσταλγείς και ονειροπολείς όλη μέρα . . . 



A fluffy, moist, 2-3 at least layer cake, with cream cheese frosting and fruits is more than welcome in our home. This year due to our monthly project, we have eaten a lot of cake. As we don't have that sweet tooth, we are really choosy with our sweet treats. Big introduction, right? We believe that it's more than enough to say that we could eat these profiteroles every single day. They are one of those desserts you are daydreaming all day long . . . 


ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΕ ΧΩΝΑΚΙ  
(1|2|3)
Σουδάκια ανάλαφρα σα σύννεφα, βουτηγμένα σε σοκολάτα. Τα σερβίρετε μέσα σε όμορφα βαζάκια με πολύχρωμη κορδέλα απ'έξω ή ... σε χωνάκι για παγωτό! 


Υ Λ Ι Κ Α


||Σουδάκια 
100 γραμ. ανάλατο βούτυρο 
125 ml νερό
125 ml γάλα
μία πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
150 γραμ. αλεύρι
4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα 

||Κρέμα ζαχαροπλαστικής 
1/4 κούπας αλεύρι 
3 κρόκους αυγών
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 κουταλάκι βανίλια 
1 κούπα γάλα

||Γκανάς σοκολάτας 
125 γραμ. σοκολάτας 
100 ml κρέμα γάλακτος 

Εμείς κάναμε δύο. Μία με λευκή και μία με κουβερτούρα γάλακτος. 

||Χωνάκι για παγωτό (προαιρετικά)
1 αυγό και 1 ασπράδι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 της κούπας και 1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κούπα και 2 κουταλιές αλεύρι 
1/4 της κούπας βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι βανίλια





E K T E Λ Ε Σ Η 

||Σουδάκια: Σε ένα κακι αδειάστε το βούτυρο, το νερό, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αφού λιώσουν και ενώ ανακατεύετε αφήστε το να βράσει. Αφού έχει έρθει σε βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι και με μία ξύλινη σπάτουλα ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πάρει τη μορφή πάστας. Είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει πια στα τοιχώματα και γίνει μια ενιαία μπάλα. Βγάλτε το από το κατσαρολάκι και μεταφέρτε το σε ένα μπολ. Ανανατέψτε για 5-10 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει λίγο αδειάστε μέσα τα αυγά και με μία σπάτουλα ανακατέψτε γρήγορα για να μην ψηθούν. Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί δημιουργήστε ίσα μεταξύ τους κυκλάκια. Θα πρέπει να είναι ίσα για να ψηθούν το ίδιο. Βρέξτε το δάχτυλό σας με λίγο νερό και ισιώστε τις μυτούλες που έχουν δημιουργηθεί στα σουδάκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 - 25 λεπτά μέχρι να έχουν φουσκώσει και να έχουν ροδίσει. Μόλις ψηθούν, μεταφέρτε τα σε μία σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.  

||Κρέμα ζαχαροπλαστικής: Αρχικά, χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε τη βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε ξανά. Τέλος, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι με το κορν φλάουρ και προσθέστε το στο μείγμα. Χτυπήστε καλά μέχρι να διαλυθούν. Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να βράζει και να πήζει. Μόλις πάρει τη μορφή κρέμας, αδειάστε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Για να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο, σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να ακουμπά καλά την κρέμα για να μη δημιουργηθεί πετσούλα. 


||Γκανάς σοκολάτας: Σε ένα μπολάκι αδειάστε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και λιώσε τα στο φούρνο μικροκυμάτων. Κάθε μισό λεπτό βγάλτε την και ανακατέψτε. Θα τη δείτε να λιώνει καθώς ανακατεύετε. Μπορείτε βέβαια να τη λιώσετε και σε μπεν- μαρί .Κάντε το ίδιο και για την άλλη σοκολάτα. 

||Χωνάκι για παγωτό: Το ξέρατε ότι το χωνάκι γίνεται από βάφλα; Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Έπειτα, σε μία βαφλιέρα ρίξτε ελάχιστο μείγμα για να δημιουργηθεί μία πολύ λεπτή βάφλα. Η βάφλα θα πρέπει να είναι πολύ λεπτή γιατί διαφορετικά δε θα ξεραθεί αλλά θα είναι μαλακή. Με το που ψηθεί η βάφλα, αν έχετε τον ειδικό κώνο, γυρίστε τη βάφλα γύρω του μέχρι να πάρει το σχήμα από ένα χωνάκι. Αφήστε τη να σταθεί για λίγο και θα τη δείτε αμέσως να σφίγγει και να παίρνει τη μορφή του κώνου. Αν δεν έχετε αυτό τον ειδικό κώνο τότε δημιουργήστε έναν με χαρτόνι και αλουμινόχαρτο. Δουλεύει εξίσου καλά! Χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες για να σταθεί καλά το χωνάκι. TIP: Αν δεν έχουν ξεραθεί τα χωνάκια σας αλλά έχουν πάρει το σχήμα τους, βγάλτε τα λίγο έξω στον ήλιο και θα δείτε μεγάλη διαφορά. 

||Στήσιμο: Ανοίξτε μία τρυπούλα σε κάθε ένα από τα σουδάκια και γεμίστε τα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε αρκετά σουδάκια σε ένα βαζάκι, μπολάκι ή χωνάκι και ρίξτε από πάνω αρκετή σοκολάτα, και από τις δύο. Τρουφάκια, φρούτα, σαντιγύ, μερέντα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Θα δείτε πως θα φεύγουν το ένα μετά το άλλο. Ένα δεν είναι ποτέ αρκετό! 


 PROFITEROLES IN AN ICE-CREAM CONE
(1|2|3)
Choux pastry, light as clouds, covered with chocolate. You serve them in little jars or . . . in an ice- cream cone! 


I N G R E D I E N T S

||Choux pastry 
100 grams unsalted butter  
125 ml water
125 ml milk
a pinch of salt
1 teaspoon sugar
150 grams flour
4 large eggs 

||Pastry cream
1/4 of a cup flour 
3 egg yolks
3 tablespoons sugar
1 tablespoon corn starch
1 tablspoon vanilla
1 cup milk

||Chocolate ganache
125 grams chocolate
100 ml double cream

We made two of them. One with milk chocolate and one with white chocolate. 

||Ice-cream cones 
1 egg and 1 egg white
1/4 teaspoon salt
1/4 of a cup plus 1 tablspoon sugar
1/2 cup plus 2 tablespoons flour 
1/4 of a cup butter, melted
2 tablespoons milk
1 teaspoon vanilla





M E T H O D 


||Choux pastry: In a sauce pan melt together in medium heat the butter with water, salt and sugar. Stir well with a spatula until it comes to a boil. When it comes to a boil, reduce heat and add the flour. With a wooden spatula stir constantly until it comes together and comes out clean away from the sides of the sauce pan. Remove from the sauce pan and transfer to a bowl. Stir until it cools. Then add in the beaten eggs and stir well with  a spatula until it's all mixed well. Add the mixture in a piping bag and pipe on a lined tray small equal sized balls.  Dab those points that have been created on top of profiteroles with a little water using your finger. Bake for 20-25 minutes in a preheated 180C oven until golden brown. When they are baked, transfer them on a rack to cool completely.

||Pastry cream: Firstly, divide the egg yolks from the whites. In a bowl mix together the egg yolks with the sugar until fluffy and pale in colour. Add in the milk and the vanilla and mix well. Lastly, Add in the flour with the corn starch and stir until it's all mixed well. Pour this mixture in a saucepan and stir constantly in medium heat until it comes to a boil and thickens. Remove form heat and pour it in a bowl. Let it cool. If you want to refrigerate it, cover the cream with cling film. Be careful! The cling film should touch the cream in order to avoid a skin to form. 

||Chocolate ganache: In a microproof bowl melt together the chocolate with double cream in the microwave. Every 30 seconds stir well and put it back in the microwave until it melts. You can melt the chocolate using a bain-marie, too! Follow the proccess with both chocolates. 

||Ice cream cones: Did you know that ice cream cones are made of waffles? To make the waffles, just mix all the ingredients together until there are no lumps in it. Pour a small amount of the mixture on the waffle maker. Don't pour too much, cause the waffles will be too soft and they won't be crisp. Right after being baked, use a cone to create the cone shape. Use some toothpicks to create the cone if it's needed. If you don't have one just create one out of carbon paper and aluminium foil. Let it set for some minutes and your cone is ready. If after hours the cone isn't that crisp, leave it out in the sun to dry. 

||Assembly: Make little holes at the back of the profiteroles and fill them with the pastry cream. Add a lo tof the profiteroles in a jar, bowl or ice-cream cone. Pour on top a lot of chocolate, sprinkles, fruits, whipped cream, nutella or whatever you like. You can't stop popping them in your mouth. So tasty!



Aυτό είναι το δεύτερο ποστ που έγινε σε συνεργασία με τα αγαπημένα μας Art of π κοσμήματα! Mίνιμαλ, κομψά δαχτυλιδάκια αλλά και κολιέ παγωτό! Ό,τι πρέπει για την άνοιξη και το καλοκαίρι που είναι πάντα μέσα στις καρδιές μας! Αυτό το υπέροχο κολιεδάκι ήταν η αφορμή να σερβίρουμε το προφιτερόλ μέσα σε χωνάκι παγωτό! Τι πιο ταιριαστό και πρωτότυπο;! Θα το βρείτε και σε άλλα παστέλ χρωματάκια! 

Βρείτε τα κοσμήματα "Art of π" παρακάτω. Δε θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις!! 

✿ Instagram 
ή αγόρασέ τα εδώ:
✿ JamJar

Διαβάστε το προηγούμενο ποστ μας για τα Art of π κοσμήματα εδώ!


This is the second post in collaboration with our favorite Art of p handmade jewelry. Minimal and elegant rings and for today's post . . . an ice-cream shaped necklace. This necklace led us serve these profiteroles in an ice-cream cone! What's more matching and original?! You can find the necklace in other pastel colours, too! 

Find the "Art of p" jewelry here: 

✿ Instagram 
or buy them here:
✿ JamJar

Read our previous Art of p post here!


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment