Bake | Chestnut Brownies x EυΖην Creations + Party Alphabet (Μπράουνις με κάστανα)

15.11.17

Έναν από τους κύριους λόγους που αγαπούμε το φθινόπωρο είναι τα κάστανα. Βραστά, ψητά στη φουφού ή αρωματικά στο φούρνο. Κρέμα από κάστανα ή κάστανα κρυμμένα σε γλυκάκια. 

Αρωματικός καφές και μπράουνις, ο απόλυτος συνδυασμός. Συμφωνείτε;  Αυτό μεταφράζεται το φθινόπωρο σε αρωματικό καφέ και μπράουνις με κάστανα. Ό,τι πιο ισορροπημένο και νόστιμο έχουμε δοκιμάσει.  Μύρισε το σπίτι φθινόπωρο και Χριστούγεννα μαζί! 



Αυτό το ποστ έγινε σε συνεργασία με τα κοσμήματα "EυΖην Creations". Η Χριστίνα φοράει το υπέροχο υφασμάτινο πουά κουμπάκι - δαχτυλιδάκι.  Βρείτε τα "ΕυΖην" κοσμήματα παρακάτω και διαλέξτε το δικό σας παραμυθένιο δαχτυλίδι ή σκουλαρίκια. Vintage, μαγικά, λεπτοδουλεμένα και τόσο μα τόσο ιδιαίτερα. Έρχονται κι άλλα! Μείνετε συντονισμένοι!


Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνεργασία!



Μ Π Ρ Α Ο Υ Ν Ι Σ
με
ΚΑΣΤΑΝΑ

Κλασικό, μαστιχωτό μπράουνις με ένα αναπάντεχο συστατικό. Ολόκληρα βρασμένα κάστανα. Ισορροπεί τέλεια τη γλυκιά και πυκνή σοκολατένια γεύση του μπράουνις. 

Υ Λ Ι Κ Α

3 αυγά
180 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη 
120 γραμ. μαύρη κουβερτούρα
180 γραμ. βούτυρο
20 ml κρέμα γάλακτος
10 γραμ. κακάο
50 γραμ. αλεύρι 
500 γραμ. βρασμένα κάστανα, καθαρισμένα

E K T E Λ Ε Σ Η 

Σε ένα μπεν - μαρί λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αδειάστε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ για να κρυώσει. Μετά ρίξτε μέσα το αλεύρι και ανακατέψτε με μία σπάτουλα. Προσθέστε το κακάο και την κρέμα γάλακτος και ενσωματώστε. 
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και συνεχίστε το χτύπημα. Στρώστε  σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα, την οποία έχετε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο. Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι της επιλογής σας κι έπειτα βυθίστε μέσα ολόκληρα τα κάστανα ή σπασμένα σε κομμάτια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 16 - 18 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτε το σε κομμάτια. Πασπαλίστε λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο αν θέλετε. Μπορείτε να το σερβίρετε με σαντιγί ή παγωτό. 

Find the recipe in English here. After making the brownies mixture deep in 500 grams boiled and peeled chestnuts. Bake us written in the recipe. 


Ψ Η Τ Α  Κ Α Σ Τ Α Ν Α
με 
ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟΥ

Η απόλυτη συνταγή για ψητά κάστανα. Θα μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα. 

Υ Λ Ι Κ Α

500 γραμ. κάστανα
7 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι βανίλια
3 κουταλάκια καφέ φίλτρου
χοντρό αλάτι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Βάλτε νερό σε μία κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και αφήστε το να βράσει. Αφού βράσει ζεματίστε τα κάστανα για 1-2 λεπτά και έπειτα σουρώστε τα. Απλώστε τα σε μία πετσετούλα και προσεκτικά με ένα μαχαιράκι δημιουργήστε ένα Χ στο σημείο που φουσκώνει το κάστανο. Στρώστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί μαι απλώστε τα κάστανα. Ψήστε τα στους 200 C για 20-25 λεπτά. 
Λίγα λεπτά πριν βγάλετε τα κάστανα, φτιάξτε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέστε το βούτυρο και το μέλι. Ανακατέψτε με μία κουτάλα μέχρι να αρχίζει να βγάζει φουσκάλες. Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τον καφέ και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά με μία κουτάλα.
Ρίξτε αμέσως τη σάλτσα πάνω από τα κάστανα και σκεπάστε τα αμέως με μία πετσέτα για 5 λεπτά. Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι. 
Απολαύστε τα ζεστά!



SALTED COFFEE AND BUTTER
ROASTED CHESTNUTS

The ultimate roasted chestnuts recipe. The entire home will smell like Christmas. 

INGREDIENTS

500 grams chestnuts
7 tablespoons butter
1 tablespoon honey
1 teaspoon vanilla extract
3 teaspoons instant espresso 
sea salt

METHOD

Preheat oven to 2OOC. Pour water in a pot and let it come to a boil. When it's boiling soak the chestnuts in hot water for 1-2 minutes. Dry them on a towel and create using a knife a X on the rounded side of the chestnut. Line the baking tray and lay the chestnuts with the X side up. Bake them for 20-25 minutes. 
Some minutes before the chestnuts are ready make the salted coffee butter. In a small saucepan add the butter with honey. Stir using a spatula until bubbly. Remove form heat and then add coffee and vanilla. Stir well! 
Pour the sauce on the baked chestnuts and cover them with a towel for 2-3 minutes. Enjoy them hot out of the oven!


Το δαχτυλίδι - τριανταφυλλάκι είναι δημιουργία της αγαπημένης μας Art of π. 
Βρείτε τα κοσμήματα "Art of π" παρακάτω. Δε θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις!!



Το σιελ cake stand είναι από το αγαπημένο μας Party Alphabet! To αγαπημένο μας cake stand με διαφορά. 

Bρείτε όλα τα όμορφα πραγματάκια του Party Alphabet για το πάρτυ σας και τα ζαχαροπλαστικά σας δημιουργήματα παρακάτω:


Ευχαριστούμε πολύ πολύ!


Bon appétit!


Love,
Show the deer some love 

3 comments:

  1. Λατρευω τα κάστανα και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, απλά τα αποθεώνετε! Βασικα βεβαια, τα λατρευω αψητα ή σε γλυκό του κουταλιου...δηλαδή δεν τα εχω δοκιμάσει στη δικη σας εκδοχη. σφαλμα μου, το ομολογω! οποτε και θα διορθωθει άμεσα!
    Χιλια ευχαριστω κούκλες! Είστε υπέροχες!

    ReplyDelete
  2. Αγαπώ πολύ τα κάστανα οπότε οι συνταγές αποθηκεύτηκαν μιας κ ήρθαν τα κρύα! Έχω και εγώ το ίδιο πανέμορφο δαχτυλίδι από EυΖην Creations! Η Ζήνα είναι όντως χρυσοχέρα!

    ReplyDelete
  3. Thoughtful blog thanks for posting.

    ReplyDelete