Christmas Bake | Σοκολατένια Κεκάκια Φρούτων με Infanta Bags & Badila

9:57 AM


 Γιορτές χωρίς τα αγαπημένα σου πρόσωπα, μυρωδάτα κεκάκια και βελούδο δε γίνεται. Γι' αυτό κι εμείς σε αυτή την pre- Christmas φωτογράφιση τα συνδυάσαμε και τα τρία. Φουρνίσαμε τα πιο σοκολατένια και μυρωδάτα χριστουγεννιάτικα κεκάκια, που τα βρήκαμε στο αγαπημένο μας Χριστουγεννιάτικο βιβλίο μαγειρικής "προίκα από τη μαμά" , φορέσαμε τα γιορτινά μας από Infanta Bags και Badila και βγήκαμε στο κοντινότερο δασάκι για να φωτογραφηθούμε. Τι όμορφα! Πόσο όμορφες αναμνήσεις! 
Να έχουμε υπέροχες γιορτές! 

Έρχεται μία εκπληξούλα και αρκετά χριστουγεννιάτικες συνταγές από αύριο!
Μείνετε συντονισμένοι!


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΥΛΙΚΑ

|| ΚΕΙΚ
1 1/2 κούπα κόντιτα πολύχρωμα κεράσια, κομμένα στη μέση
1/2 κούπα κόκκινα κεράσια, κομμένα στη μέση
1/2 κούπα κόντιτα πορτοκάλι
1 κουταλιά κόντιτα κίτρο σε κύβους
1/2 κούπα μπράντυ
9 αυγά
1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
2 1/4 κούπες αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
2 1/4 κουταλάκια μπέικιν παόυντερ
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σταγόνες πικρής σοκολάτας
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού

||ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 βάζο (500 γρ.) βανίλια γλυκό
1 ασπράδι αυγού 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

|| ΚΕΙΚ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150C. Βουτυρώστε πολύ καλά τη φόρμα για τα κεκάκια ή μια μεγάλη φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα φρουτάκια και το μπράντυ και αφήστε τα να αρωματιστούν για λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά. Έπειτα, προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, ρίξτε τα φρούτα με το μπράντυ , τα καρύδια, τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να ανακατευθούν καλά. Γεμίστε τα 3/4 από τις φόρμες καθώς τα κεκάκια θα φουσκώσουν αρκετά. Αν κάνετε μεγάλο κέικ ψήστε το για 65 περίπου λεπτά ενώ αν επιλέξετε μικρά κεκάκια ψήστε τα για περίπου μισή ώρα ανάλογα με το μέγεθός τους. Αφήστε τα 10 λεπτά στη φόρμα και έπειτα ξεφορμάρετέ τα. Αφήστε τα να κρυώσουν τελειώς σε μία σχάρα. 

|| ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
Χτυπήστε το ένα ασπράδι αυγού σε σφιχτή μαρέγκα. Λιώστε το γλυκό βανίλια σε μπεν-μαρί και αφού τη δείτε να γίνεται σαν ένα ρευστό γλάσο προσθέστε τη μαρέγκα. Χαμηλώστε τη φωτιά και με ένα κουτάλι περιχύστε με γλάσο το κέικ ή τα κεκάκια. Μπορείτε αν θέλετε να βουτήξετε τα κεκάκια μέσα στο γλάσο. Σας συμβουλεύουμε να μην βγάλετε το γλάσο από τη φωτιά γιατί σκληραίνει πολύ γρήγορα. 
Διακοσμήστε με σοκολάτα, σπασμένα μπαστουνάκια, χρυσόκσονη, καρύδια ή σχεδιάκια από ζαχαρόπαστα. 

Εμείς τα διακοσμήσμαμε με σπασμένα μπαστουνάκια και χρυσόσκονη


Για μια ακόμα φορά συνεργαστήκαμε με την Αθανασία από τα Infanta bags γι' αυτό το post. Tα βελούδινα αυτά τσαντάκια είναι ό,τι πρέπει για τις γιορτές. Βελούδινα, με υπέροχα θηλυκά και γιορτινά χρώματα αλλά και με φανταστικό εσωτερικό. Θα τα λατρέψετε!! Εμείς τα έχουμε λατρέψει ήδη! Ανυπομονούμε να τα φορέσουμε στις γιορτινές μας εξόδους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Find the "Infanta bags"|| Bρείτε τα υπέροχα τσαντάκια "Infanta":
στο Instagram
στο Facebook


 Εκτός από τα τσαντάκια θα έχετε προσέξει σίγουρα τα υπέροχα βελούδινα ρούχα που φοράμε. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ τη Badila και τη γλυκιά μας Αλεξάνδρα για την υπέροχη συνεργασία μας για ακόμα μία φορά και τα φανταστικά ρούχα που μας χορήγησε. Τα έχουμε λατρέψει. Έδωσαν ακριβώς την ατμόσφαιρα που θέλαμε στη φωτογράφισή μας. Γλυκά, θηλυκά, ρομαντικά και γιορτινά. 

Βρείτε τα ρούχα Badila :



Τέλος, να ευχαρσιτήσουμε τη γλυκιά Λίνα για τα τόσο γκλιτεράτα και γιορτινά σκουλαρίκαι και στέκα.



 Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 



You Might Also Like

1 σχόλια

  1. χαχαχα να στε καλα κουκλες! με βαλατε για τα καλα στο πνευμα των εορτων!

    ReplyDelete

Feel free to leave here your deer comments ♥
Thank you :)

Subscribe