Bake | Lemon Cake Pops w/ Playful Sense

26.2.18

Σας έχει περισσέψει καθόλου κέικ ή δεν σας πολυαρέσουν τα κέικ; Τα cake pops είναι η λύση! Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα! Ό,τι πιο όμορφο και χαριτωμένο για τα πάρτι σας! 
Εμείς για φέτος έχουμε διαλέξει τα Μαρτάκια μας! Φυσικά, έχουν πάνω τους φιογκάκια και είναι από την αγαπημένη μας Bικτώρια και τα Playful Sense! Φιογκάκια πουά, ματάκια, φουντίτσες, χάντρες και περιστεράκια. 
Cake pops και Μαρτάκια! Μπορείς να υποδεχθείς καλύτερα την Άνοιξη; 

Διαλέξτε το δικό σας:



CAKE POPS
ΛΕΜΟΝΙ

Υ Λ Ι Κ Α 
(για 30 τεμάχια)

ΚΕΙΚ
 3 ολόκληρα λεμόνια
6 αυγά
1 κούπα και 2 κουταλιές ζάχαρη
2 και 1/3 κούπες πούδρα αμυγδάλου (270 γραμ.)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές παπαρουνόσπορο

CAKE POPS
500 γραμ. κέικ τριμμένο 
100 γραμ. λευκή σοκολάτα
50 ml κρέμα γάλακτος
30 στικ για γλειφιτζούρια

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
100 γραμ. λευκή σοκολάτα
2 κουταλιές ηλιέλαιο



E K T E Λ Ε Σ Η 

ΚΕΙΚ
Βάλτε τα λεμόνια σε ένα κατσαρολάκι με νερό να τα σκεπάζει και αφήστε τα να βράσουν για 2 ώρες. Αφήστε τα να κρυώσουν, στραγγίστε τα κι έπειτα κόψτε τα στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και τυχόν σκληρές ίνες και χτυπήστε τα στο μίξερ καλά. 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.
Βουτυρώστε ή απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί στο αγαπημένο σας ταψί ή φόρμα.
Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το παπαρουνόσπορο. Τελος, προσθέστε τα λεμόνια και ανακατέψτε ελαφρώς. 
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί ή την φόρμα που επιλέξατε και ψήστε για 40 - 60 λεπτά. Αφαιρέστε το από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει καλά.

 CAKE POPS
Aφού το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια και τρίψτε τα στο μίξερ. Λιώστε μαζί σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη στο τριμμένο κέικ. Ανακατέψτε καλά το μείγμα με τα χέρια σας και με ένα κουταλάκι πάρτε λίγο μείγμα και πλάστε με τα χέρια σας μικρές μπαλίτσες. Τοποθετήστε τις μπαλίτσες πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τες στο ψυγείο για 15 λεπτά. Έπειτα, λιώστε λίγη σοκολάτα και βουτήξτε μέσα τα στικς για γλειφιτζούρια και τρυπήστε το κάθε μπαλάκι. Στηρίξτε τα στικς με τα cake pops σε ένα κομμάτι φελιζόλ και αφήστε τα για τουλάχιστον 1-2 ώρες στο ψυγείο. Αφού έχουν κολλήσει καλά τα στικ, λιώστε τη λευκή σοκολάτα με το ηλιέλαιο σε ένα μπεν μαρί και αδειάστε τη σε ένα βαθύ μπολ ή κούπα. Χρωματίστε τη με το χρώμα της επιλογής σας! Βυθίστε τα cake pops στη σοκολάτα, τινάξτε ελαφρώς τη σοκολάτα που δε χρειάζεται και τοποθετήστε τα ξανά πάνω στο κομμάτι φελιζόλ. Έπειτα, διακομήστε τα με έξτρα λιωμένη σοκολάτα ή τρουφάκια. Αφήστε τα να παγώσουν στο ψυγείο και .... ΈΤΟΙΜΑ! 


 Δαχτυλίδια | Art of π


Φουλάρι | Κirakalo 


Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

2 comments:

  1. Κοριτσακια οχι απλα μου ετρεξαν τα σαλια αλλα ζηλεψα και για τα ρουχα που φορατε! Θα τα δοκιμασω να τα κανω κ εγω -να βρω φελιζολ τωρα θελω να τα στερεωσω και στικακια απο γλυφειτζουρι!

    ReplyDelete
  2. Lemon cake pops,Its looks so tasty and delicious..I love your blog and the way you write the article and your amazing photography, I love cooking as well food photography specially.Here I have tried some photography

    ReplyDelete