Bake | Μιλφέιγ Μανταρίνι / Η γεύση των ζωδίων

22.3.18

Θα ξεκινήσω με έναν αναστεναγμό! Αααχ! Μιλφέιγ! Αχ αυτό το μιλφέιγ! Τραγανό, αέρινο, κρεμώδες, με άρωμα πορτοκάλι και μαστίχα. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Αν αγαπάτε το μιλφέιγ, τα εσπεριδοειδή γενικότερα και τα εύκολα γλυκάκια που τα σκαρώνεις σε λιγότερο από μια ώρα, τότε θα το ερωτευτείς. 
Αυτή τη συνταγή την ξετρυπώσαμε στο βιβλίο της Χριστίνας Θεοχάρη "Η γεύση των ζωδίων", των Εκδόσεων Μίνωας. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία μαγειρικής, που συνδυάζει ζώδια και μαγειρέματα. Πώς επηρεάζουν άραγε τα ζώδια τις προτιμήσεις μας στο φαγητό; Η Χριστίνα Θεοχάρη μας προτείνει 2 συνταγές για κάθε ζώδιο, μία αλμυρή και μία γλυκιά. Είναι όλες μία και μία! Πιστέψτε μας! Αυτό το μιλφέιγ είναι το προτεινόμενο γλυκό για τους Ιχθύες!                   


ΜΙΛΦΕΪΓ  
με ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ και ΜΑΣΤΙΧΑ

Υ Λ Ι Κ Α 

 ΣΦΟΛΙΑΤΑ
3 έτοιμα φύλλα μιλφέιγ ή 
1 φύλλο σφολιάτας που θα κοπεί στα τρία και θα ψηθεί 

ΚΡΕΜΑ
350 ml γάλα πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος
2-3 κόκκους μαστίχας, κοπανισμένες στο γουδί
100 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 ml χυμός μανταρινιού
ξύσμα από 3 μανταρίνια
4 κρόκοι αυγών
50 γραμ. κορν φλάουρ
40 γραμ. βούτυρο

ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κούπα χυμός μανταρινιού
φέτες από 1 μανταρίνι

E K T E Λ Ε Σ Η 

 ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Κόβετε τη σφολιάτα σε 3 ίσα κομμάτια. Τα απλώνετε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα τρυπάτε καλά με ένα πιρούνι. Τα ψήνετε στους 170 C στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.  

ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα, τα αυγά και το κορν φλάουρ. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κοπανισμένη μαστίχα σε μέτρια φωτιά να βράσουν.   Πριν αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το 1/3 του μείγματος αυτού στο μείγμα με τα αυγά και χτυπήστε πολύ καλά για να μην ψηθούν τα αυγά. Έπειτα, αδειάστε όλο το μείγμα των αυγών μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα με το σύρμα πάνω στη φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίζει να δένει και να πήζει, κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα το βούτυρο.  Αδειάστε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάστε καλά με μία μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώσει τελείως. 

ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη και το χυμό και αφήστε τα να βράσουν για 5-6 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις αρχίζει να πήζει το σιρόπι, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τις φέτες από το μανταρίνι. Αφήστε τις φέτες εκεί μέσα μέχρι να κρυώσει. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε ένα πιάτο τοποθετήστε το πρώτο φύλλο για μιλφέιγ. Έπειτα, απλώστε από πάνω λιγότερη από τη μισή κρέμα ομοιόμορφα. Τοποθετήστε από πάνω το επόμενο φύλλο και επαναλάβετε το άπλωμα της κρέμας. Κλείστε με το τελευταίο φύλλο και απλώστε από πάνω όση κρέμα έμεινε. Διακοσμήστε με τις μελωμένες φέτες μανταρινιού και λίγο από το σιρόπι. Αν δεν σας αρέσει το μιλφέιγ να είναι πολύ γλυκό, μην ραντίσετε με σιρόπι.  Πασπαλίστε με τα σπασμένα φύλλα μιλφέιγ. Αφήστε το να σταθεί λίγο για να μαλακώσουν τα φύλλα. Έτοιμο!


Το υπέροχο δαχτυλίδι με το αποξηραμένο κίτρινο λουλουδάκι είναι της αγαπημένης μας Playful Sense. 

Βρείτε το δικό σας παιχνιδιάρικο κοσμηματάκι!



Bon appétit!

Love,
Show the deer some love 

No comments:

Post a Comment